אסטמה או copd

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה או copd
    אורלי
    11/09/2011

שלום אני בת 27 נשואה + 2 מאז הילדות אני סובלת מאסטמה(רדומה)לפני חמישה חודשיים התחילו לי התקפים בהתחלה ממש קלים אשר עברו במהרה ע"י וונטולין,מהתקף להתקף זה ניהיה יותר ויותר חזק בשלושת החודשים האחרונים אושפזתי שלושה פעמים לתקופות ארוכות של שבועיים ויותר, כול ביקור אצל רופא ריאות מראה הידרדרות נוספת בחסימת ריאות היום אני עם FEVI1= 55%. אני לא מסוגלת ללכת כפי שהייתי הולכת אני ישר ניחנקת שלא לדבר על עבודה שהייתי חייבת לעזוב לפי הוראת רופא תעסוקתי....כרגע אני מטופלת בהמון תרופות כגון:
    *אינהלציות עם וונטולין+אירוונט עד 6 פעמים ביום,(לפעמים יותר).
    *משאף סרטייד דיסקוס 500. 3 פעמים ביום.
    *זריקת DIPROSPAN פעם בשבועיים.
    *סינגולייר אחת ליום
    *משאף וונטולין לפי הצורך.(מחוץ לבית כמובן).
    *בזמן התקפים חזקים אני לוקחת 60 מ"ג פרדניזון.(עם ירידה איטית במימון)
    ולפני כשבועיים קיבלתי גם ספיריבה.(הלילות היו מאוד קשים לפני).
    שכחתי לציין שאני הייתי מעשנת בגיל 15-17 אבל כבר כמעט 11 שנים לא נגעתי בסיגריות.
    השאלה שלי היא האם יש לי C.O.P.D לפי מה שכתוב באריזה של ספיריבה?
    ולמה למרות כול הטיפול שאני מקבלת אני עדיין מתקשה בנשימה ומקבלת לפחות חמישה התקפים בשבוע...... (בכול אישפוז טופלתי בדוקסולין,ובהידרוקורטיזון).

מה אני עושה לא נכון? איך ניתן להפסיק את ההתקפים?

תודה רבה על תשובתכם..........

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה או copd

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה או copd - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/09/2011

שלום,

על פי מכתבך נראה כי מדובר באסתמה קשה ועמידה לטיפול. לעיתים אסתמה כזו דומה בהתנהגותה ל COPD אך זו בעצם אסתמה. קרוב לודאי שאת אלרגית (אסתמה מילדות), כדאי להוכיח זאת כי במקרה שאת אלרגית את זכאית לטיפול בזריקות XOLAIR שמיועדות לאסתמה קשה כשלך. כמו מכן יש לברר סיבות/טריגרים לאסתמה שהתעוררה.בדקי זאת עם הרופאים שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה,

אורלי
    11/09/2011

במסגרת קופת חולים עשו לי בדיקת אלרגניים אשר יצא שלילית.כול מה שהרופא שלי ממליץ הוא לקחת את הטיפול לנוח הרבה ולחכות שזה יעבור. זה יעבור?????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו