מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי ביצוע סי.טי חזהלימור05/10/2011
שלום,
אני בחורה בת 26. מעשנת קל מזה 8 שנים, בריאה בדר"כ, ללא מחלות תורשתיות.
לפני כשבועיים התחילו אצלי כאביי גרון, צינון ומעט חום. לאחר כשבוע החלמתי, אך החלו כאבים שבישרו על חשד לדלקת בסינוסים. רופאת המשפחה רשמה לי אנטיביוטיקה אותה לא נטלתי, מכיוון שחשתי טוב יותר. לאחר כיומיים כבר הרגשתי טוב, מעט מנוזלת, אך החלה לצאת לי ליחה עם דם צמיגי. כעבור יומיים שבהם יצאה לי ליחה דמית (לא בשיעול), הגעתי שוב לרופאת המשפ' שבדקה את הריאות, ומכיוון שלא מצאה דבר, היא הפנתה אותי לרופא מומחה וצילום חזה. צילום החזה יצא תקין. בדיקות הרופא המומחה הראו - ריאות נקיות, קולות לב סדירים, ללא הגדלת קשריי לימפה, צוואר, בתי שחי ומפסעות. דופק 120 סטורציה 99%. הרופא המומחה רשם לי אנטיביוטיקה (טריויד), הפנייה לבדיקות דם ולבדיקת סי.טי . כבר חמישה ימים שאני עם ליחה דמית, אך אני חוששת מביצוע בדיקת סיטי בגלל רמת הקרינה הגבוהה שבה. האם לדעתך כדאי להתייעץ עם רופא נוסף בטרם ביצוע הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת הסיטי מבקש הרופא לבדוק
לימור05/10/2011תדש או CRP תפקודי בלוטת מגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התייעצות לגבי ביצוע סי.טי חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/10/2011שלום,
אם הליחה הדמית היא ללא שיעול כלל סביר בעיני שמקורה הוא מהאף או מחלל הפה. רצוי שתפני לרופא א.א.ג לברור סיבת דימום. במידה ובכל זאת יהיה צורך ב CT חזה עדיף אולי לבצע, בגלל גילך הצעיר והיותך אישה, CT במינון קרינה נמוך (אפילו פרטי במכון מור אם לא יאשרו בקופה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה על ההתייחסות.
לימור05/10/2011מקור הדימום אינו מהפה, כי הליחה מגיעה דמית-צמיגית כבר מהגרון. כמו כן, הנזלת, כשיש, היא ללא דם, אבל להמלצתך אבקש לראות רופא א.א.ג. בנוסף, רציתי לשאול האם לדעתך כדאי אולי לבקש בדיקת MRI במקום, או אולי אף לבצע כזאת באופן פרטי?
ושוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום ותודה על ההתייחסות. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/10/2011MRI בשלב הזה לא מתאים לבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)