התייעצות לגבי ביצוע סי.טי חזה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי ביצוע סי.טי חזה
    לימור
    05/10/2011

שלום,
    אני בחורה בת 26. מעשנת קל מזה 8 שנים, בריאה בדר"כ, ללא מחלות תורשתיות.
    לפני כשבועיים התחילו אצלי כאביי גרון, צינון ומעט חום. לאחר כשבוע החלמתי, אך החלו כאבים שבישרו על חשד לדלקת בסינוסים. רופאת המשפחה רשמה לי אנטיביוטיקה אותה לא נטלתי, מכיוון שחשתי טוב יותר. לאחר כיומיים כבר הרגשתי טוב, מעט מנוזלת, אך החלה לצאת לי ליחה עם דם צמיגי. כעבור יומיים שבהם יצאה לי ליחה דמית (לא בשיעול), הגעתי שוב לרופאת המשפ' שבדקה את הריאות, ומכיוון שלא מצאה דבר, היא הפנתה אותי לרופא מומחה וצילום חזה. צילום החזה יצא תקין. בדיקות הרופא המומחה הראו - ריאות נקיות, קולות לב סדירים, ללא הגדלת קשריי לימפה, צוואר, בתי שחי ומפסעות. דופק 120 סטורציה 99%. הרופא המומחה רשם לי אנטיביוטיקה (טריויד), הפנייה לבדיקות דם ולבדיקת סי.טי . כבר חמישה ימים שאני עם ליחה דמית, אך אני חוששת מביצוע בדיקת סיטי בגלל רמת הקרינה הגבוהה שבה. האם לדעתך כדאי להתייעץ עם רופא נוסף בטרם ביצוע הבדיקה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבדיקת הסיטי מבקש הרופא לבדוק

לימור
    05/10/2011

תדש או CRP תפקודי בלוטת מגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי ביצוע סי.טי חזה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/10/2011

שלום,
    אם הליחה הדמית היא ללא שיעול כלל סביר בעיני שמקורה הוא מהאף או מחלל הפה. רצוי שתפני לרופא א.א.ג לברור סיבת דימום. במידה ובכל זאת יהיה צורך ב CT חזה עדיף אולי לבצע, בגלל גילך הצעיר והיותך אישה, CT במינון קרינה נמוך (אפילו פרטי במכון מור אם לא יאשרו בקופה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה על ההתייחסות.

לימור
    05/10/2011

מקור הדימום אינו מהפה, כי הליחה מגיעה דמית-צמיגית כבר מהגרון. כמו כן, הנזלת, כשיש, היא ללא דם, אבל להמלצתך אבקש לראות רופא א.א.ג. בנוסף, רציתי לשאול האם לדעתך כדאי אולי לבקש בדיקת MRI במקום, או אולי אף לבצע כזאת באופן פרטי?
    ושוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה על ההתייחסות. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/10/2011

MRI בשלב הזה לא מתאים לבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו