התקף אסטמה כבר למעלה מחודש

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• התקף אסטמה כבר למעלה מחודש
    תמר
    10/10/2011

אני כבר חודש עם התקף אסטמה (לפי הרופאים זה רק חשד לאסטמה, לא וודאי), ללא צפצופים, עם תחושת חנק. הייתי כבר פעמיים בחדר מיון במהלך התקופה, צילומי חזה הראו ניפוח יתר ובדיקות דם הראו שהגזים בדם לא תקינים.
    מטופלת בסטירואידים (פרדניזון) - התחלתי ב-40 מ"ג ויורדת לאט לאט בשבועות האחרונים. היום אני על 15 מ"ג.
    משאפים - סרטייד וונטולין, ועושה אינהלציות לפי הצורך. זה לא עוזר לי....
    חלק מהרופאים אמרו שזה שילוב של התקף עם חרדה. זה כנראה עקב העובדה שלעתים התחושה היא ממש חנק בגרון ובקנה הנשימה, ולעיתים זה תחושה שאני כל הזמן חייבת לקחת נשימה עמוקה או לפהק ולא תמיד מצליחה....
    יכול להיות שבגלל עונת המעבר זה נמשך כל-כך הרבה זמן? יכול להיות בגלל מתח/חרדה? מה אפשר לעשות??? אני מנוטרלת.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    11/10/2011

ישנן סיבות שונות לאסתמה בלתי מאוזנת עם טיפול או העדר השפעת טיפול בזמן ההחמרה . חילופי מזג האויר הינו אחד גורמים האלה. ישנם גירוים פנימיים אותם צריך לקחת בחשבון (נזלת כרונית, רפלוקס ושטי, תופעות לוואי של תרופות אחרות)
    יש להתיעץ עם רופא מטפל /רופא ריאות לגבי בדיקות נוספות או שינוי בטיפול תרופתי במקרה פרטני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו