מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחון לקוי, מה עושים?omer_berg11/10/2011
שלום, ראשית תודה על הפעילות המבורכת!
לפני כשלוש שנים הגעתי לרופא המשפחה כשאני מקורר מאוד ומחרחר בנשימה עד כדי כך שרכשתי מכשיר אינהלציה מהבהלה (היה בשימוש בדיוק 5 פעמים - יומיים בלבד..)
המצב באמת היה קיצוני ונוסף על האינהלציה החדשה קיבלתי גם מרשם לונטולין (?!) ומשאף סטרואידים דמוי מטחנת פלפל 'ניקו-משהו' אנטיביוטיקה ושאר ירקות.
בכל אופן, לאחר שבוע מייסר ורווי מרשמים הכל חלף כמו צינון רגיל.
לאחר מספר חודשים במקריות הבחנתי שמר רופא החליט שמאז אותו המקרה יש לאבחן אותי כחולה אסטמה (בגיל 20 ולפתע פתאום)
כשביקשתי ממנו להסביר איך מדוע ולמה הוא לא עדכן גם אותי בסטטוס החדש הוא הזכיר לי את תקרית האינהלציה וטען שזו אסטמה ובכדי להסיר את האבחנה (שאגב מתנוססת מעל כל טופס שהקופה מנפיקה) עלי לגשת לרופא ריאות לבצע איזשהו מבחן נשיפה.
בשורה התחתונה. אני רוצה לעבור קורס צלילה. אין ולא היתה לי אסטמה או בעיות נשימה מעולם. הבעיות היחידות שהיו לי בנשימה התקשרו לצינון ולצינון בלבד.
אני פעיל גופנית, מסוגל לרוץ עד שהרגליים כואבות וצולח בריכת שחייה בנשימה אחת בלי להתנשף. אסטמה? לא נראה לי.
איך אני נפטר מהאבחנה השגויה של מר רופא בזריזות? קורס הצלילה שלי מתחיל בשבוע הבא והתורים לרופא ריאות שהוא גזר עלי מתחילים מדצמבר.
איך אוכל להסיר את הכתם השגוי הזה מהרקורד שלי?
לא חשבתי שהשטות הזו תחזור אלי כך.
אני כמובן רוצה להמנע מלפגוש רופא ריאות שכן ההמתה אין סופית והקורס כאמור מידי.
המון תודה על הסיוע וכמובן המשך יום נעים. מצטער אגב על הנימה הפסימית, העניין מרגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/10/2011איבחון של אסתמה אינו על סמך בדיקה אחד בלבד אך על מכלול דברים. כדי להחליט במקרה המדובר האם אכן מדובר באסתמה ללא תסמינים או ללא אסתמה , רצוי לפנות ליעוץ של רופא ריאות שעל סמך נתונים אובייקטיביים (סיפור, בדיקה גופנית, תוצאות של תפקודי ריאות) יחליט על צורך בבדיקות נוספות ובסופו של דבר יפסוק האם מדובר באסתמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)