מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- copdרונן19/10/2011
שלום רב ותודה על השירות הנפלא . אני בן 37 סובל מזה כשנתיים מירידה תפקודית קשה לאחר אירוע של סינקופה ,מאז אני סובל מסחרחורות קשות כאבים מופשטים וכד' אובחנתי כסובל מפיברומילאגיה , נשלחתי לצילום ריאה לאחר שביקשתי זאת לאור זאת שאני מעשן כבד כ18 שנה ובמהלך הסינקופה ובכלל אני חובה לעיתים קוצר נשימה או נשימות שטחיות מאוד . בבדיקה שעשיתי התקבלה התוצאה הבאה
ל הלב תקין בגודלו ובצורתו
.אוורור יתר בריאות
ציור אינטרסטיציאלי מעט מוגבר בבסיסי הריאות
.יותר בולט מימין- שינויים כרוניים
.לא הודגם תהליך פלוירופרנכימטי
רופא הריאות שראה אותי אמר שיש לי כנראה copd וקיבלתי טיפול במשאף .
רופא אחר שראה את הפיענוח טען שאין סימנים מובהקים למחלה אלא רק על פי התלונות אפשר להבין שיש לי שכן ממצאים כאלו כמו בצילום ניתן לראות גם אצל אנשים בריאים .
טוב שאלתי היא האם זה נכון .? בנוסף הפסקתי לעשן האם יש סכוי שאתרפא מההמחלה . ? שכן אני יודע שזו מחלה קשה מאוד וכרונית וככל שהיא מתקדמת יותר כך היא בלתי הפיכה . וכן שהיא קטלנית . שאלה נוספת מה תוחלת החיים לאדם כמוני.
תוצאות תפקודי הריאות הראו FEV1-88 FCV FVC-87 SAO-96 הבנתי שזה בנורמה הנמוכה האם יש מצב לריפוי . והאם צריך לעשות בדיקת סי.טי תודה רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
copd - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2011שלום,
COPD מוגדר על פי תוצאת תפקודי ריאות המדגימה יחס של FEV1/FVC קטן מ 0.7 לאחר שאיפת מרחיב סמ]פונות ושלא על רקע אסתמה. לפי הערכים התקינים שציינת נראה שהיחס האמור תקין כך שלא מדובר ב COPD בהגדרה. שנ=ינויים כפי שאתה מתאר ניתנים ל]פענוח אישי. רצוי שתבצע , אם לא ביצעת, גם בדיקת כושר הדיפוזייה הריאתית להשלמת הערכת נזקי עישון אפשריים. הפסקת העישון היא הצעד הכי משמעותי שיכולת לעשות למען בריאותך ביתרת ימי חייך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)