שיעול עם ליחה כחודש

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול עם ליחה כחודש
    אני
    20/10/2011

אני בן 49, לא מעשן, עם עודף משקל של 20 ק"ג להערכתי. בחודש האחרון יש לי שיעול בדר"כ עם ליחה, שאני מוציא או בולע, וגם נזלת. צילום חזה תקין. צילום סינוסים הראה 2 מוקדים קטנים. רופא משפחה נתן לי לתדהמתי 3 בקבוקי סירופ לשיעול יבש, למרות שרשם שיעול ליחתי. כמובן לא עזר לי כל כך. בביקור חוזר המליץ על צילום חזה חוזר לראות אם יש שינוי, ועל הפניה לרופא ריאות ואולילתפקודי ריאות. אציין שלפני 3 חודשים ביצעתי בדיקה לאסטמה סמויה (תגר מטכולין) ויצא תקין.
    השאלות:
    1) אני אדם בריא בדר"כ, חוץ מהעודף משקל כאמור. האם כדאי לפנות כעת לרופא א.א.ג. (אני חושב שמוטב היה אם פניתי אליו מלכתחילה.).
    2) האם תוצאות תגר מטכולין תקינות מעלות סבירות לתפקודי ריאה תקינים? (האם יש קשר בין השניים)
    3) קראתי שעודף משקל משפיע השפעה רבה על תפקודי ריאה. איך יודעים אם התוצאות שיתקבלו (אם יומלץ לי לעשות) הן אמינות או שהן בגלל עודף המשקל?)
    4) האם הכרחי לאור התיאור הנ"ל לבצע תפקודי ריאות? האם לא כדאי קודם בנסיבות המתוארות לפנות לרופא אאג?
    5) מה המלצתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עם ליחה כחודש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול עם ליחה כחודש - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/10/2011

שלום,
    רצוי שתבדק עלך ידי א.א.ג. יתכן ומדובר בשיעול על רקע נזלת אחורית או.ו החזר וישטי (ריפלוקס). במידה ולא תאובחן המשך להערכה של רופא ריאות. מבחן מטאכולין בוצע לך מכוון שתפקודי ריאה היו תקינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו