התלבטות לגבי נטילת קסולייר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי נטילת קסולייר
    נטלי
    07/11/2011

בת 45 סובלת מאסטמה בינונית-קשה מזה 20 שנה מאז לידת ביתי הבכורה.
    כל השנים יש לי תקופות של החמרה באסטמה.
    בשנים אחרונות אני מקבלת זריקה של דיפרוספן שהיא כמו "כפפה ליד," אולם היא מצליחה להחזיק אותי 7 שבועות ושוב אקסרבציה.
    כל השנה אני עם סרטייד דיסקוס 500 וונטולין לעת הצורך אולם גם הסטירואידים בהשאפה חדלו לעזור ואז אני עושה זריקת דיפרוספן.
    אולם אני לא לוקחת את הזריקה כל חודשים מחשש להשפעות ארוכות טוח. קיבלתי אישור לקסולייר אני מתלבטת לאור דיוחים על ארועים עולמים קרדיווסקולרים וממאירויות כמו מלנה וממאירות בנזופרינגס.
    מה דעתך? האם ניתן לקחת דיפרוספן תחת ביצוע צפיפות עצם וניטור ל"ד וסכרת שאיני סובלת מהן באופן קבע .
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתנצלת הכונה היתה מלנומה ו...

נטלי
    08/11/2011

לכך שאין לי מחלות כרוניות למעט האסטמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

נטלי
    08/11/2011

מתנצלת, מוסיפה עוד פרטים:סינגולייר לא הועיל לי וגם כל משאפי הסטירואידים הנוספים ,את הסרטייד אני נוטלת מ"ס שנים , (אך הוא הורס לי את איכות הקול, קקול רועד מאנפף פעמים רבות, בערב שרתי וחדלתי מכך, למעט באמבטיה.)ובנוסף את הונטולין כל יום "שכטה"רמת הige 80 שאני מבינה שזו לא רמה מאוד גבוהה נוכחתי גם במאות . פעמים אושפזתי בגלל האסטמה , לפני 10 שנים לערך חשתי כאב חד בכתף היתי עם התקף חזק ואיבחנו אטלקטזיס בשמאל. באחד ההרינות גם כן הגעתי למיון עקב החמרה והיו פניות נוספות למיון. יש לציים שבכל שנה אני מקפידה על חיסון שפעת ופנוימווקס. אני מקבלת כמעט כל שנה אנטיביוטיקה בחורף עקב נזלת שמתמגלת וגודשת אותי , גם הליחה אינה יפה, סליחה על התיאור ואז אני מגיע לזינט או אוגמנטין, כעת אני עם אוגמנטין עקב החמרה ואתמול אחרי חודשיים קיבלתי שוב דיפרוספן כי אני רואה שאני לא יוצאת מהמצב.כמו כן החלטתי לנסות את האריוס ולראות אם ישפיע עלי כי אני רוצה לדחות את קבלת הקסוליר. במשפחה:אימי ז"ל נפטרה מסרטן שחלות בגיל צעיר ואבא שיהיה בריא! עם לימפומה קשה מזה שנה, אי לכך העלעת הממאירויות שנצפו בקבוצת הבקרה לעומת קבוצת מקבלי הקסולייר אכן מדאיגים אותי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/11/2011

נזק אפשרי מסטרואידים סיסטמיים לאורך זמן ללא ספק משמעותי בהרבה מול נזק אפשרי של קסולייר (מחומר מחקרי מדובר במקרים בודדים של ממאירות ומעט תגובות אלרגיות, שאר הדברים ללא הבדל לעומת אנשים שאינם מקבלים תרופה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו