אסטמה ברונכיאלית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה ברונכיאלית
    קרן
    15/11/2011

היי ד"ר!
    אני בת 35, בריאה בדר"כ.
    יש לי נטיה לזיהומים בריאות- אחרי שפעת אני מקבלת ברונכיטיס וכמה פעמים זה הסתבך לדלקת ריאות.
    לפני שבועיים עברתי שפעת קלה ומאז התחלתי להשתעל והשיעול החמיר עד לקוצר נשימה( שיעול נבחני+צפצופים כשאני נושמת , אי אפשר לשכב) קיבלתי "ראולין"+אנטיביוטיקה(רוקסו) שעזרו כמו כוסות רוח למת והשיעול החמיר. היום קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת( זינט) וגם עשיתי צילום שהסתבר כתקין וקיבלתי משאף "בודיקורט" לקחתי 2 שאיפות והפלא ופלא יש הטבה ממש משמעותי, אני כמעט שלא משתעלת והצפצופים ממש פחתו. קראתי שזה לאסטמה ברונכיאלית, אז מה? יש לי אסטמה? עכשיו אני נזכרת שכל פעם שהיה לי ברונכיט או דלקת ריאות קיבלתי כזה משאף.... מה אני עושה?
    בעבר עישנתי 5 סיגריות ליום(לא יותר). כיום אני לא מעשנת, אבל יכולה מידי פעם לקחת סיגריה( רק אחת, וכשאני ממש עצבנית כי העישון די מרגיע :))
    אני חייבת לציין שגם כשלא עישנתי( התחלתי לעשן מאוחר- בגיל 25) היו לי ברונכיטים....
    מה אני אמורה לעשות? יש לי באמת אסטמה? או סתם ברוכנטיס?
    תודה,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ברונכיאלית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום קרן

חנה
    16/11/2011

אני ממליצה לך לנסות טיפול מקדים ומונע של הברונכיטיס. כדי שהמצב לא הסתבך לך כל פעם לקוצר נשימה, משאפים, תרופות וכו'. ישנו טיפול טבעי בחדר מלח שמוציא לך את הליחה והחיידקים מהריאות ומכל דרכי הנשימה וכך המצב לא מדרדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/11/2011

מארוע בודד אין להגיע למסקנה של אסתמה שהיא מחלה כרונית . לפי תאור המקרה , סביר לחשוב שהיה מדובר בדלקת סימפונות (ברונכיטיס חריפה) עקב זיהום רספיראטורי (ויראלי או חיידקי) . במקרים האלה משאף סטרואידלי (בודיקורט במקרה הזה) יכול לעזור לא פחות מאשר במקרה של אסתמה.
    כדי לוודא שלא מדובר באסתמה יש לעקוב אחרי תסמינים בעתיד . במידה ותסמינים דומים (שיעול, קשיי הנשימה וציפצופים) אינם חוזרים בעתיד , סבירות לאסתמה הינה נמוכה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו