מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה ברונכיאליתקרן15/11/2011
היי ד"ר!
אני בת 35, בריאה בדר"כ.
יש לי נטיה לזיהומים בריאות- אחרי שפעת אני מקבלת ברונכיטיס וכמה פעמים זה הסתבך לדלקת ריאות.
לפני שבועיים עברתי שפעת קלה ומאז התחלתי להשתעל והשיעול החמיר עד לקוצר נשימה( שיעול נבחני+צפצופים כשאני נושמת , אי אפשר לשכב) קיבלתי "ראולין"+אנטיביוטיקה(רוקסו) שעזרו כמו כוסות רוח למת והשיעול החמיר. היום קיבלתי אנטיביוטיקה נוספת( זינט) וגם עשיתי צילום שהסתבר כתקין וקיבלתי משאף "בודיקורט" לקחתי 2 שאיפות והפלא ופלא יש הטבה ממש משמעותי, אני כמעט שלא משתעלת והצפצופים ממש פחתו. קראתי שזה לאסטמה ברונכיאלית, אז מה? יש לי אסטמה? עכשיו אני נזכרת שכל פעם שהיה לי ברונכיט או דלקת ריאות קיבלתי כזה משאף.... מה אני עושה?
בעבר עישנתי 5 סיגריות ליום(לא יותר). כיום אני לא מעשנת, אבל יכולה מידי פעם לקחת סיגריה( רק אחת, וכשאני ממש עצבנית כי העישון די מרגיע :))
אני חייבת לציין שגם כשלא עישנתי( התחלתי לעשן מאוחר- בגיל 25) היו לי ברונכיטים....
מה אני אמורה לעשות? יש לי באמת אסטמה? או סתם ברוכנטיס?
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרן
חנה16/11/2011אני ממליצה לך לנסות טיפול מקדים ומונע של הברונכיטיס. כדי שהמצב לא הסתבך לך כל פעם לקוצר נשימה, משאפים, תרופות וכו'. ישנו טיפול טבעי בחדר מלח שמוציא לך את הליחה והחיידקים מהריאות ומכל דרכי הנשימה וכך המצב לא מדרדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין16/11/2011מארוע בודד אין להגיע למסקנה של אסתמה שהיא מחלה כרונית . לפי תאור המקרה , סביר לחשוב שהיה מדובר בדלקת סימפונות (ברונכיטיס חריפה) עקב זיהום רספיראטורי (ויראלי או חיידקי) . במקרים האלה משאף סטרואידלי (בודיקורט במקרה הזה) יכול לעזור לא פחות מאשר במקרה של אסתמה.
כדי לוודא שלא מדובר באסתמה יש לעקוב אחרי תסמינים בעתיד . במידה ותסמינים דומים (שיעול, קשיי הנשימה וציפצופים) אינם חוזרים בעתיד , סבירות לאסתמה הינה נמוכה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)