הבדלים בין משאף ונטולין ובריקלין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הבדלים בין משאף ונטולין ובריקלין
    עפרה
    19/11/2011

שלום,
    בנעורי המוקדמים ועד סביבות גיל 16 הייתי אסמתטית קשה מאוד, בתקופה זו טופלתי במשאף ונטולין SOS ובסינגולר שאז הייתה תרופה נסיונית מכיוון שאני לא מגיבה טוב לסטרואידים. הייתה לי הפוגה של כמעט 10 שנים באסטמה (אני כיום בת 27, בריאה לא מעשנת) ובשבועיים האחרונים אני סובלת מהתקפים חריפים מאוד, אושפזתי פעמיים ואני בתהליך בירור רפואי מקצועי לסיבה להתקפים.
    עד היום תמיד היה לי משאף ונטולין SOS, החלפתי רופאת משפחה לאחרונה והאפיזודה הזו הייתה הפעם הראשונה שנפגשנו, היא החליפה לי את המשאף SOSלמשאף בריקלין ורציתי לדעת מה הם ההבדלים בין המשאפים?
    שאלה נוספת ברשותכם, בבדיקות הדם שערכו לי באשפוז נמצאה בעיה בתפקודי כליות (קריאטנין גבוה, קרישיות נמוכה מאוד) האם יכול להיות קשר בין תפקוד כליות לאסטמה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    20/11/2011

ונטולין ובריקאלין הינן שייכות לאותה משפחתה מבחינת השפעה- מרחיבי סימפונות בטא-אגוניסטיים טווח קצר. מדובר בשני חומרים הפועלים באופן דומה מאוד ועם פרופיל בטיחות דומה.
    בין אסתמה ופטולוגיות כליתיות לא אמור להיות קשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו