תופעות לוואי בעקבות שימוש במשאף

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי בעקבות שימוש במשאף
    אורטל
    01/12/2011

בת 22,לא מעשנת,לא שותה,חולת אסטמה-מטופלת במשאף יומיומי (סרטייד דיסקוס 50/500) כטיפול מונע.
    לפני מס' ימים איבחנה אצלי רופאת א.א.ג יובש במיתרי הקול מאחר וניגשתי אליה עם הרגשת גודש ומשהו תקוע בגרון מלווה בצרידות ושינוי טונים במהלך הדיבור.
    בנוסף,אותרה אצלי קנדידה אלבקינס על הלשון ואני חוששת שזה מתפשט באזור הפה והלוע .
    בהתייעצות עם רופא א.א.ג אחר - אמר כי כדאי לבצע בדיקות לשלילת פטרת של חלל הלוע והלרינקס.
    חשוב לציין-כחודש לאחר שהתחלתי להשתמש במשאף זה ,החלו להופיע סימפטומים אלו של משהו תקוע בגרון,שינוי בטונים תוך כדי דיבור ונק' לבנות על הלשון.אני משתמשת במשאף במשך החודשיים האחרונים.
    כמו כן,אני עושה שטיפות כל פעם אחרי שאני משתמשת-אך זה לא עוזר כנראה.

שאלתי היא:
    מהן הבדיקות האלו והאם הן באמת נחוצות או שעליי לגשת לרופא ריאות כדי לשנות משאף ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/12/2011

תופעות האלה יתכן קשורות לתופעות של סטרואידים נשאפים (פליקסוטייד שנמצא בתוך סרטייד). מומלץ לפנות לרופא ריאות יועץ כדי לשקול שינוי בטיפול קבוע לאסתמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו