יש לי חברה אסטמתית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• יש לי חברה אסטמתית
    יגאל
    31/01/2012

שלום רב :
    היי, מזה זמן (...) יש לי חברה אסטמתית , בבדיקה שהיא בדקה יש לה 60% תפקוד רעות , כל פעם שהיא רק ניכנסת אלי יש לה התקף , חשוב לציין יש לי חתול בבית ואני יודע שהיא אלגרית עליו , ולכן כל פעם לפני שהיא בה אני שותף את כל הבית .

שאלה :
    1. היא לוקחת VENTOLIN כל פעם שהיא מתחילה לחרחר, למרות שאם יש לה התקף חזק אז היא לוקחת SYMBICOR. מה תמליץ לקחת בהתקף ? והאם משנה התקף חזק או חלש ?

2. האם יש משהו שאפשר\ ניתן לשים בחדר על מנת שלא יהיה לה התקפים ,(תנור חימום לא עוזר ) .

בתודה מראש !!!
    השמח לקבל כמה שיותר פרוט על כך במייל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי חברה אסטמתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/01/2012

שימוש במרחיבי סימפונות קצרי טווח (כמו ונטולין או בריקאלין) הינו לפי הצורך במקרים של קשיי הנשימה (התקף אסתמה) אצל חולה הסובל מאסתמה.
    במידה ומספר התקפי אסתמה הינו משמעותי ביום/שבועועקב כך מטופל נזקק למספר רב של שאיפות ונטולין בחודש , יש לשקול שינוי בטיפול קבוע (קיים מבחר של תרופות , בינהם גם סימביקורט)
    לצורך כך יש להתיעץ עם רופא ריאות שעל סמך כל הנתונים (כולל בדיקה גופנית ובדיקות עזר) יחליט על המשך טיפול תרופתי
    לחולי אסתמה לעיתים קרובות קיימת רגישות (אלרגיה) לגורמים מסוימים שהם במקביל לתופעות אלרגיות יכולות להחמיר מצב של אסתמה . במידה וקיים חשד לתופעות אלרגיות , לרופא המטפל ניתן להפנות ליעוץ אצל רופא אלרגולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו