מיפוי ריאות perfusion maa

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מיפוי ריאות perfusion maa
    לי
    24/02/2012

שלום רב,

אשמח אם תענו יל על שאלה,

אבא שלי חולה copd, הוא עשה בדיקת מיפוי ריאות:

והיה כתוב כי: מיפוי פרפוזיה: פגמי פרפוזיה תת סגמנטליים בריאה השמאלית עם הפחתה בסגמנט אפיקלי פרפוזיה מעט בלתי אחידה בריאה הימנית

ואז יש חלוקה כמותי.

מה זה אומר?

תודה רבה,
    לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי ריאות perfusion maa

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי ריאות perfusion maa - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/02/2012

שלום,
    המשמעות היא שלאזורים מסויימים בריאות לא מגיעה אספקת דם תקינה. בכדי לדעת האם הסיבה היא קרישי דם שסותמים את אותם כלי דם או שהממצאים משניים לאיורור לקוי באותם אזורים, יש צורך גם במיפוי ריאות ונטילציה (אוורור) ולא רק פרפוזיה (זרימת הדם). העלה את הנושא בשיחה עם הרופא שהמליץ על הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/02/2012

מיפוי ריאות פרפוזיה במקרה הזה קרוב לודאי נעשה כדי לבדוק זרימת דם יחסית בכל חלקי הריאות (בדרך כלל מחולק ל3 איזורים).
    ממצאים שתוארו אינם ספציפיים. חשוב לדעת מה הייתה סיבה (התוויה ) לבדיקה. יש הבדל משמעותי בפרשנות במידה ובדיקה נעשתה בשל החמרה בקשיי הנשימה ללא הסבר חד משמעי או כחלק בהכנה לניתוח הקטנת ריאה (LVRS )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו