חוסר באוויר כמה שעות לאחר מאמץ גופ

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חוסר באוויר כמה שעות לאחר מאמץ גופ
    מילי
    29/02/2012

שלום,

אני בת 29, בתקופה באחרונה אני מבצעת פעילות ספורטיבית יחסית אינטנסיבית. ריצות של 11-15 ק"מ כ-5 פעמים בשבוע. הגעתי לכך יחסית בהדרגה.
    במהלך האימון אינני מרגישה מאמץ בכלל (מרגישה שיכולה להמשיך כך עוד שעות). רק כמה שעות לאחר האימון אני מרגישה קושי נשימתי (זה קרה בשני האימונים האחרונים). צורך בלבצע נשימות ארוכות\פיהוקים כדי לקבל אוויר (לפעמים מצליחים ולפעמים לא). מצב זה נמשך לכמה שעות אולי עד הבוקר, אולי מתגבר או מתחיל אחרי ארוחה (לא בטוח).

מבחינה רפואית, עדיין לא בדקתי את הנושא לעומק (הנושא עדיין חדש לי כאמור).
    כן בצעתי בדיקה כללית (שטחית) (בזמן קשיי הנשימה) שתוצאותיה תקינים (קולות לב תקינים וסדירים, כניסת אוויר שווה וטובה דו"צ, ללא צפצופים. כל מה שקשור ללוע, שקדים ובלוטות לימפה נמצא תקין).

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/03/2012

תלונות האלה אינן ספציפיות . ממליץ לפנות לרופא המטפל (משפחה) לצורך הערכה קלינית והחלטה על המשך בירור. אפשרויות לבירור במקרה כזה הינן בדיקת מאמץ (ארגומטריה ) ויעוץ קרדיולוגי ו/או תפקודי ריאות ויעוץ רופא ריאות בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו