פנאומוטורקס ועישון נרגילה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פנאומוטורקס ועישון נרגילה
    יוסי
    01/03/2012

שלום! אני חייל בן 19. מגיל 16 עישנתי סיגריות והפסקתי בגיל 18.. לאחר כמה חודשים התחלתי לעשן נרגילה באופן יומיומי כתחליף לסיגריות. יש לציין שהייתי מעשן פעמיים- שלוש ביום.. לפני כשלושה שבועות התחלתי טירונות, ובגלל שאסור נרגילה, התחלתי לעשן סיגריות שוב, והפעם הרבה.. לפני כשבועיים התחיל לי קוצר נשימה וכאבי חזה וגב, ולפני כמה ימים גילו לי פנאומוטורקס, אושפזתי, חיברו לי נקז ל 48 שעות ושוחררתי הביתה. מדוע נגרם לי הפנאומוטורקס? האם זה משהו מצטבר או פתאומי? האם העישון קשור לזה חד משמעית? אם אני יעשן נרגילה פעם בשבוע- שבועיים זה עלול לחזור? אם נתחשב בעובדה שעישנתי עד לא מזמן 14 פעמים בשבוע, כל פעם כ 20 דקות.. אני פשוט לא רואה את עצמי בלי נרגילה זה פשוט האורח חיים שלי ושל הסובבים אותי. זה כמו שיגידו למישהו שיותר לעולם הוא לא יוכל לנהוג על רכב! תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנאומוטורקס ועישון נרגילה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/03/2012

שלום,
    פנוימוטורקס ספונטני שכיח יותר בגברים צעירים ומעשנים. קרוב לודאי השפעת נרגילה דומה לזו של סיגריות מבחינה זו אף כי לא ידועים לי מחקרים על קשר בין פנוימוטורקס לנרגילה (מחקרים על נרגילה הם מעטים יחסית לסיגריות ובכלל). אתה קרוב לודאי מכור לניקוטין שבנרגילה.ץ מומלץ להצטרף לסדנת גמילה מעישון באחת מקופות החולים או דרך הצבא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסח שאלתי מחדש

יוסי
    04/03/2012

תודה על תשובתך. אנסה לנסח שאלתי מחדש על מנת לקבל תשובה אחרת.

מה הסיכוי שיחזור לי הפניאומוטורקס ללא עישון כלל, לעומת הסיכוי שהוא יחזור עם עישון נרגילה פעם בשבועיים?

אכן שאלה קשה שאלתי אבל בכל זאת נסה בבקשה לענות עליה כי זה מאוד חשוב לי.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסח שאלתי מחדש - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/03/2012

שלום,
    ידוע שהמשך עישון מגדיל את הסיכוי הישנות בתלות באינטנסיביות העישון.
    מומלץ שתגמל בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו