צילום סיטי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום סיטי ריאות
    אימא
    15/03/2012

בת 44 לא מעשנת. בצילום סיטי שעשיתי נמצא : קשריות קטנות אחדות במזנטריום. במדיאסטינום מודגמות קשריות קטנות - בינוניות אחידות, הקשרית הגדולה ביותר ממוקמת בצד השמאלי של המדיאסטינום משמאל לעורק הכליה הראשי. קוטרה של קשרית זו כ 26 מ"מ. גם בשערי הריאות מודגמות קשריות בינוניות אחדות מכל צד.
    בריאה הימנית מודגמת פרנכימה רגילה למעט נוכחות של שתי קשריות קטנות בסגמנט העליון של ה - RLL צמודות לחלק האחורי של הסדק הבין אונתי הגדול. הקשרית הגדולה ביותר בעמדה לטרלית בעלת קוטר של כ - 8.3 מ"מ.
    לסיכום: אפשרות של סרקואידוזיס ???

מה זה אומר ? האם אני צריכה ללכת לרופאת המשפחה.. זה משהו רציני ??אף פעם לא היו לי בעיות בנושא הזה. פשוט נשלחתי לצילום בעקבות הצללה בצילום חזה רגיל עקב חום גבוהה שעבר אחרי יומיים.

לתשובתך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום סיטי ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    16/03/2012

בלוטות לימפה מוגדלות אינן ממצא ספציפי, הן יכולות להיות מוגדלות במקרה של זיהום פעיל וגם המצבים אחרים. לפי שיקול רופא המטפל ניתן לשקול הפניית המטופל ליעוץ רופא ריאות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני +IPF

יעקב אגוזי
    21/04/2012

שלום לך דר'
    מזה כחודשיים אני משתעל ללא הפסק פרט ללילה עת אני נכנס למיטה ולכן אני נוטה להשאר במיטה .בלילה בשינה לא משתעל בכלל.אין ליחה ושום הפרשות בזמן שיעול כי אני לוקח REOLINE מזה כ-4 שנים מאז שהתגלה שיש לי IPF שמתפתחת באופן איטי.
    תמיד היה לי שיעול קל ונסבל אך זה חודשיים חיי השתנו ונמנע מכל חיי תרבות או כינוסי חברה. הייתי אצל הרופא המשפחתי ואמר שזה ויראלי.קבלתי אנטיביוטיקה ל-10 ימים ועשיתי כל בדיקות האלרגיות.אין שום אלרניה .חלפו 3 שבועות מאז שסיימתי את האנטיביוטיקה ודבר לא עזר.השיעול ממשיך להזיק לגופי ולנשמתי.אני פשוט מיואש.
    אנא דוקטור היה אתה הגואל שלי כי חיי אינים חיים.מה אתה מציע לי לעשות?בתודה ובכבוד רב
    יעקב
    נ.ב. אני בן 72

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/04/2012

שיעול ממושך יכול להיות מסיבות שונות אך במידה וקיימת אבחנה של לייפת (IPF ) - קודם יש לחשוד שמדובר בהחמרת מחלה ריאתית אינטרסטיציאלית. לכן מומלץ לפנות לרופא ריאות שמכיר/עוקב אחרי המטופל. לפני היעוץ יש לבצע צילום חזה עדכני ותפקודי ריאות מלאים (להביא ליעוץ גם בדיקות קודמות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו