מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות נשימה כבר חצי שנהשי22/03/2012
קצת היסטוריה..
היה לי דלקת ראות לפני שנתיים והיה לי עוד אחת שנה אחרי
הייתי מעשן, 9 שנים בין חצי קופסא לקופסא או קופסא וחצי עד 2 בימים מטורפים של עבודה בלי שינה, הפסקתי לפני חצי שנה.
הרגשתי ממש טוב למשך שבועיים, עד שעשיתי עבודה שבמהלכה שייפתי הרבה שפכטל אמריקאי בהכנה לצבע וכנראה נשמתי הרבה ממנו כי זה היה חדר קטן ולא מאוורר, מאותו יום נהיה לי קשה מאוד לנשום, והלכתי לעשות בדיקות, התחלתי מאז לתת סמוכטות כל יום כל היום, ועד היום כבר אחרי חצי שנה אני כל הזמן מכייח מעלה גירה ויורק, אני משייך את זה להתנקות מהעישון, לא מהאבק, אבל הרגשתי שמה שהתחיל את זה היה היום עם האבק, הייתה לי תקופה ממש גרועה שהיה לי ממש קשה לנשום עד כדי התעוררויות בלילה וישיבה ממושכת של שתיית תה, וגם זה לא תמיד עזר, אחרי חודשיים כבר עשיתי צילום ועשיתי בדיקת ריאות (נפח וכל זה) ספירומטריה.. מצאו שיש לי הפרעה חסימתית בחומרה בינונית ושיש שיפור קטן עם לקיחת וונטולין, אמרה לי הרופאה לקחת למשך ארבע חודשים את המשאף סימביקורט 320 ולחזור לבדיקות אחרי 4 חודשים, כבר עברו ארבע חודשים, והתור שלי רק עוד חודש... בגלל שלא התקשרתי בזמן לקבוע.
הסמוכטול שלי בבוקר ולפעמים בערב עם קצת דברים שחורים כאלה.. וחוץ מיזה לפעמים זה סתם ריר סמיך כזה.
מה יש לי????? והאם זה הולך לעבור לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
שי22/03/2012בנוסף, אחרי האוכל לפעמים יוצא לי ליחה עם קצת שחור.
כאילו זה עוזר לגיפה מהריאות לצאת...
ולפעמים אני מרגיש טיפה שאני לא מצליח למלאות את הריאות כמו שצריך
אבל זה כבר לא מפריע לי כמו שהיה פעם אלא רק התחושה
בנוסף הייתי עובר בתחום הריתוך ברזל, שזה לא מוסיף לבריאות הריאות בוודאי, גם שיוף ברזל. אני עכשיו מפסיק כי הבנתי שאי אפשר להמשיך לעבוד בעבודות כאלה אם אני רוצה לשמור על הריאות שלי.
מעניין אותי בעיקר להבין מה זה הליחה השחורה אפרפרה חומה שיוצאת לי מהריאות גרון או מאיפה שזה בא. ואם זה מהעבודה/סיגריות כמה זמן לוקח לזה להתנקות?
והאם כל מה שיש לי שם גורם לזה שיש לי ליחה מוגברת במשך כל היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד פרטים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2012שלום,
התלונות שלך יכולות להתאים לאסתמה או למחלה חסימתית כרונית COPD ויתכן שגם לשילוב של השתיים. אתה צריך להמשיך בטיפול, לחזור על תפקודי ריאה ומעקב רופא ריאות. אם הליחה הלא בהירה נמשכת הרופא יצטרך להעלות גם אבחנה אפשרית של ברונכיאקטזיות (הרחבה פתולוגית של הסימפונות) לאור ההיסטוריה של דלקות ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
שי23/03/2012ומה לגבי השחור שיוצא לי מהריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)