מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- copd בגיל כול כך מוקדם???.אורלי07/04/2012
שלום רב. אני בת 28 נשואה + 2 אני חולת אסטמה מגיל ינקות, בילדותי הייתי המון מאושפזת 3 פעמיים בטיפול נמרץ וכמה פעמיים הייתי מונשמת.
בגיל 7 הכול ניגמר. היו מדי פעם התקפים קטנים אשר וונטולין עזר מאוד. בגיל 13 עישנתי המון עד גיל 17( מרד נעורים)................ לפני כ 8 חודשיים התחלתי התקפי קוצר נשימה מאוד חזקים וארוכים עם ליחה מאוד דביקה עברתי המון אישפוזים בתקופה הזאת מאוד ממושכים עם סטרואידים לווריד , (כמובן אחרי שניסינו את כול המשאפים שקיימים בעולם וכלום לא עזר).
הרופא ריאות עשה לי תפקודי ריאות וקבע שה fev1 נע בין 22-40 וכנראה יש לי copd. גם עשה לי בדיקת אלרגיות אשר יצא תקינה וגם IGE בנורמה לחלוטין. מה זה אומר והעם אני יכולה לסבול מ copd גם עם לא עישנתי כבר 11 שנים???? כרגע אני מקבלת ספיריבה אשר עוזרת קצת 6 הינהלציות ביום(לא כולל את הלילה)זריקת דיפרוספן פעם בשבוע סרוטייד דיסקוס 500 פעמיים ביום. סינגולייר פעם ביום,פרדניזון 40 מ"ג ביום ואינפוזיה עם סולו מדרול לפי הצורך.עמוסה בתרופות מכול הסוגים ועדיין סובלת מהתקפים חוזרים בזמן מאמץ פיזי הכי קטן. אני מאוד מפחדת שגם זה יפסיק להשפיע ואני אחזור לבית חולים.. HELP תיתן לי עצה ואולי תסדר לי קצת את הבלגן בראש.....מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לעצמי????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/04/2012לפי תאור מדוברב אסתמה קשה קרוב לודאי ולא בCOPD . בחלק המקרים התנהגות של אסתמה יכולה להיות דומה לCOPD , כולל העדר הפיכות בתפקודי ריאות אחרי מתן מרחיב סימפונות ורמה תקינה של IGE .
טיפול באסתמה מחולק לטיפול במחלה עצמה ולטיפול בגירוים ספציפיים (אלרגיה לחומרים מסוימים) וגם לא ספציפיים (כגון נזלת כרונית או רפלוקס של חומצות קיבה).
איזון של אסתמה אינו תהליך קל, לכן דורש שיתוף פעולה מלא בין מטופל, רופא המשפחה לבין יועץ ריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)