מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי נשימהנדב13/02/2008
ד"ר שלום,
אני בן 21 משרת בצבא.
רציתי לשאול ולהתייעץ בנוגע לקוצר נשימה שלצערי שפקד אותי לפני כשנה וחצי לכל הפחות.
זה התחיל ממש ב"קטן" כמו שאומרים, והלך וגבר, מהרגע שהבנתי שזה נייהיה רציני יותר ויותר, ושלא מדובר במחלה זמנית חולפת, התחלתי להיבדק, (עוד בשלבים מוקדמים).
עם הזמן החריף קוצר הנשימה והצטרפו ה"קליקים" כמו שאני נוהג לכנות אותם, בעת התמתחות או נשימה עמוקה אני גם מרגיש וגם שומע את ה"קליקים" שבוקעים מעומק בית החזה שלי.
לא יודע אם מיותר לספר לך שאני חווה יסורים נוראים, סרט איימה מחריד, לילות לא לילות וימים לא ימים.
בנוסף על תחושת המחנק המתמדת , אחרי בדיקות אצל 6 מומחים הרופא הצבאי אומר לי במילים שלו "מבחינתי אתה בריא אין לך מה לבוא אלי" כשעוד "בזכותו" (בלשון סגי נהור כמובן) אני עושה את כל הפעולות הנדרשות ממני ללא שום הקלות או פטור (ואני ניזוק).
אני בטוח שגם אתה תסכים על כך שלחיות עם קוצר נשימה שאני יודע מה עוצמתו (והוא בלתי נסבל לזמן קצר וקו"ח לזמן ממושך) זה מוציא את האדם מדעת זה שאני עוד מתפקד היום זה הישג מרומם מבחינתי אבל אני יודע שבאם מצבי לא ישתפר -לא אחזיק מעמד-
מצבי הנפשי החל מזמן בדרדור אני משתדל להמשיך ליהיות חזק אך אני יודע שזה עניין של זמן עד שמישהו ימשוך אותי מהמפולת הזו שמובילה למפל.
(השתדלתי לא להאריך)
אשמח אם תייעץ לי בעניין ותעזור לי למצוא את המזור.
בברכת בריאות וכל טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו15/02/2008שלום,
עלייך לבקש הפנייה לרופא ריאות מומחה.
הסיבות לתחושת קוצר נשימה הן רבות, מהן פיזיות ומהן נפשיות. יש צורך בברור שיכלול בדיקה גופנית, תפקודי ריאה (לעיתים גם לאחר מאמץ) וצילום חזה, כהתחלה.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)