עזרה בטיפול בבעיה נשימתית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עזרה בטיפול בבעיה נשימתית
    שי
    28/04/2012

הפסקתי לעשן לפני 8 חודשים, הרגשתי מצויין ולאחר שבועיים כנראה עקב חשיפה לאבק מרובה של שפכטל אמריקאי נהיו לי קשיי שנימה רעים היו מאופיינים בשהתעוררות בלילה ללא יכולת לנשום, הלכתי לבדיקות ונמצא שיש לי מחלת חסימה נשימתית ברמה בינונית, כנר4אה אסטמה, התחלתי טיפול עם סימביקורט ואחרי ארבע חודשים חזרתי לעשות שוב בדיקת תפקודי ריאות והיה שיפור קטן, הוחלט להוסיף לי גם אטרוונט, בכמה ימים האחרונים היה לי ממש קשה עם השימנה והרגשתי שאין לי אוויר
    1) אני רוצה לבדוק אופציות נוספות לטיפול
    יש מקומות מיוחדים לאבחון של הדברים האלה?
    יש בדיקות נוספות שאני יכול לעשות (עשיתי רק תפקודי ריאות די פשוטים)

אני עדיין מנסה להבין מה יש לי
    בנוסף מאז שהפסקתי לעשן יש לי ליחה רבה, שבבוקר יש שם גם דברים שחורים כאלה, אבל רוב הזמן יש לי סתם ליחה שקופה רירית ביותר.
    אז שוב, השאלה שלי מה עוד אני יכול לעשות בשביל לטפל בבעיה ולאבחן אותה?
    בדיקת אלרגיות?
    CT ריאות?
    יוגה?
    איזה דברים אני יכול לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מעוניין בכל האפשרויות

שי
    28/04/2012

האם אני צריך לבדוק תרבית של הליחה?

מה המקומות הכי מקצועיים לאבחון ויפול של אסתמה או מה שלעאזאזל יש לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/04/2012

מחלה ריאתית חסימתית כרונית (חסמת הריאות- COPD ) הינה מחלה עם מהלך תסמינים קבוע (שיעול , קשיי הנשימה) והחמרות בשל זיהומים רספיראטוריים או גירוים אחרים במערכת נשימתית . בנוסף למחלה ריאתית יכולות להיות סיבות אחרות לתסמינים כרוניים (כמו שיעול) , עקב נזלת כרונית או רפלוקס ושטי.
    במידה ואין הטבה בתסמינים יש לחזור לרופא ריאות המטפל כדי להחליט על צורך בבירור/טיפול נוסף. במקרים של חשד לתופעות אלרגיות (נזלת כרונית, לדוגמה) , ניתן להתיעץ עם רופא א.א.ג ורופא אלרגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל איזה בדיקות עוד אני יכול לעשות?

שי
    29/04/2012

איזה עוד בדיקות אני יכול לעשות בשביל לבדוק מה הבעיה שלי?
    לפי מה שאתה אומר הרופאה כבר החליטה מה יש לי ואין לי עוד מה לעשות בנידון
    זה נשמע די מדכא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מטכולין

שי
    29/04/2012

האם גם צריך לעשות בדיקת מטכולין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/04/2012

במידה וקיים חשד קליני לאסתמה אך ממצאים אינם חד משמעיים ותפקודי ריאות תקינים, רופא ראות יכול לשקול ביצוע מבחן תגר (מאמץ או מטאכולין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו