מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמהזרובבלה14/02/2008
שלום רב
בת 32, מילדות אסטמה, נזלת אלרגית כל השנה, רקע אלרגי משפחתי ענף כולל אסטמה.
לא מעשנת (גם לא בעבר). השיעול הוא פרודוקטיבי ומלווה אותי כל השנה, עם ליחה (כל הזמן).
בבדיקה כמעט תמיד ניתן לשמוע אצלי חרחורים, צפצופים, EXP מאורך נשימה ברונכיאלית גסה
וכל מיני (ממש מלחמה בפנים...)
אני על טיפול מונע קבוע בסימביקורט, תיאוטרים 200, אינהלציות פליקסוטייד ועוד.
מעת לעת מקבלת גם דיפרוספאן, לא תמיד יש הטבה.
למרות הטיפול המונע, כל הזמן התלקחויות של ברונכיטיס. כל התקף יכול להימשך חודשים שלמים.
ועד שנפטרים ממנו, אחרי מקסימום חודש - עומד זיהום חדש בפתח ומתחילים מהתחלה....
עליי לציין לשבח את רופא המשפחה שלי שאינו ממהר לרשום לי אנטיביוטיקה על כל זיהום ויראלי
ובכך הוא למעשה שומר עליי ועל בריאותי.
נבדקתי ע"י רופא ריאות FEV=70%.
בצילום חזה אחרון-ציור פריברונכיאלי מוגבר בבסיסים.
אני מטופלת כבר חודש באנטיביוטיקות ללא הטבה בתלונותיי על קוצר נשימה
(התחילו בדוקסילין, המשיכו בזינט והחליפו לאופלודקס)
נתנו לי ספיריבה. היה שיפור מה בתלונותיי.
אבל זה לא בסל הבריאות בשביל האסטמה שלי.
רופא הריאות שלי חושב שיכול להיות שמדובר בברונכיאקטזיות.
שלח אותי לעשות סיטי ברזולוציה גבוהה ומשם הכוונה להמשיך לברונכוסקופיה.
לצערי, אין בדעתי לעשות את הבדיקות עליהם המליץ המומחה.
בסיטי יש קרינה עצומה ואני בחורה צעירה מאוד. ברונכוסקופיה-לא תודה.
עברתי ברונכוסקופיה לפני 10 שנים ומאז נשארה לי טראומה נוראה מזה.
אז, לפני 10 שנים, הסיטי והברונכוסקופיה היו תקינים לחלוטין.
השאלה שלי-
1. האם יש דרך אחרת לסייע לי כדי להגיע לאבחנה האם אכן מדובר בברונכיאקטזיות?
2. האם משהו במהות הטיפול ישתנה במידה ויגיעו למסקנה שאכן מדובר בברונכיאקטזיות?
חשוב לי לציין כי למדתי לחיות ולתפקד כרגיל בכל המישורים בחיי. לצד המחלה הנוראית הזאת שעושה בי שמות. אבל לאחרונה התלונות שלי על קוצר נשימה גוברות וקשה לי לבצע מאמצים פשוטים יחסים כמו לעלות במדרגות, הליכה למרחקים (אפילו קצרים)
ופעם ראשונה בחיי, מזה 32 שנה, מצבי הנשימתי מתחיל להטריד אותי. בצורה כזאת שזה משפיע
עליי בצורה יומיומית
אשמח עם תוכלו לייעץ לי בנוגע לשתי השאלות שבגוף ההודעה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו15/02/2008שלום,
בדיקת הבחירה לברור אפשרות של ברונכיאקטזיות היא CT חזה. אין דרך אלטרנטיבית שבשימוש היום.
במידה ויתגלו ברונכיאקטזיות עשוייה להיות לכך משמעות טיפולית, בעקר מניעה וטיפול אגרסיבי בזהומים.
המקרה שלך נשמע מורכב ובמידה ולא פנית עד היום לקבלת חוות דעת נוספת ממומחה- רצוי שתעשי זאת (עם כל החומר הרפואי, צילומים קודמים, תפקודי ריאה לאורך עברך ובדיקות דם רלבנטיות).
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא מצאתי את הרופא המתאים כנראה
זרובבלה17/02/2008למען האמת, גם אני לא טלית שכולה תכלת - קשה היה לי לאורך השנים, וגם עכשיו,
להתמיד בטיפול התרופתי הנוקשה
(משאפים בוקר וערב, אינהלציות 3 פעמים ביום, אנטיביוטיקות, מכייחים, אנטיהיסטמינים, אנטיקונג'סטיבים למיניהם, ועוד מכל טוב הארץ)
למעשה, כל טיפול שהתחלתי, באיזשהו שלב איבד מהאפקטיביות שלו לגביי
והארסנל לטיפול בי, כפי שמתברר לי עכשיו, עם השנים, רק הולך ומצטמצם
ומצבי הולך ומתדרדר
לגבי סינגולייר - לא עזר לי בכלל
כרגע אני עדיין על אנטיביוטיקה (אופלודקס),
וממתינה לפיזיוטרפיה נשימתית
מצבי, כאמור בהודעתי הקודמת, בהחלט מתחיל להדאיג אותי ואין לי מושג איך להתחיל
ולכבות את להבות השריפה הזאת שנוצרה כעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מניעתי
TAMIR16/02/2008זורבבלה שלום. את לוקחת המון תרופות וטיפולים, ואני לא בטוח שאת צריכה את כל זה. אולי משהו אחד יעיל ומניעתי יכול היה לעשות אפקט טוב יותר. אני אמנם לא רופא, אבל אני מכיר מהנסיון האישי שלי את התרופה סינגולייר שהיא תרופה מניעתית מצויינת. אני אישית לוקח אותה בעיקר בעונות האלה, אבל אני חושב שזה מיועד גם לטיפול רציף. לא יודע, תבררי, ושיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)