דיפוזיה של הריאות וסקלרודרמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דיפוזיה של הריאות וסקלרודרמה
    אורית
    13/05/2012

שלום, אני בת 48 ואובחנתי לפני כ-3 שנים כחולה בסקלרודרמה. עד לאחרונה הביטוי העיקרי היה תופעת הרינו, אבל בבדיקה שערכתי בשבוע שעבר התגלתה ירידה מ-100% ל-80% בדיפוזיה של הריאות.
    אני מאוד מודאגת בעיקר לנוכח העובדה כי ספורט הוא מרכיב מרכזי בחיי ובעיקר ריצות ארוכות ואכן שמתי לב כי יש לי ירידה בכושר בתקופה אחרונה. רציתי לדעת האם יש תרופות העוצרות את הפיברוזיס בריאות והאם אפשר לאמן מחדש את הריאות או שזהו נזק סופי, רב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/05/2012

כושר דיפוזיה מעל 80% הינו בטווח הנורמה. בדרך כלל ארכים האלה אינם סיבה לקשיי הנשימה במאמץ.
    בשל אפשרות של פגיעת סקלרודרמה ברקמת הריאה ו/או בכלי הדם ריאתיים במקרה של ירידה בכושר גופני בשל קשיי הנשימה במאמץ יש לוודא שלא מדובר במעורבות ריאתית ע"י צילום חזה וCT חזה במידה וקיים חשד לפטולוגיה ריאתי , או מעורבות של כלי הדם ריאתיים , במקרה הזה יש לבצע אקו לב עם מדידת לחץ בעורקי הריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו