מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בועות אמפיזמתיותקארן20/05/2012
הי לרופאים
לפני כשבועיים עשיתי C.T עמוד שדרה צווארי אשר אובחן בו בלט דיסק בין חוליה C6 ל C7 עם לחץ על השק ההידוראלי.
במקרה, נמצא ממצא נוסף שנמצא לי שלא קשור לאורטופדיה והינו: בועות אמפיזמתיות בפסגת הריאה הימנית ובקשה מטעם הרדיולוגית לשלוח אותי ל C.T חזה.
אני בת 42,מעשנת 20 שנה, כקופסה ביום וטרם ידעתי בעיות ריאה למינהן חוץ מדלקת ריאות שהיתה לי לפני כשנה אשר התלווה אליו מצב של קוצר נשימה.
בשנה האחרונה,אני מרגישה כאבים בריאות שמגיעים מדי פעם ליום או יומיים ואז נעלמים כלא היו....וסה"כ אני בריאה ללא קוצר נשימה וגם בפעילות ספורטיבית שאני מבצעת יום יום,אין לי קוצרי נשימה.
נשללה בעיה קרדיולוגית ומומחה הריאות שבדק אותי לפני כשנה,בעקבות הכאבים בריאות שיש לי, אמר שאני בסדר גמור (ללא צילום) ,רק עפ"י מבדק נשימה אצלו במרפאה ושעליי מן הסתם להפסיק לעשן.
הממצא החדש הזה ב C.T קצת מפחיד אותי,האם עליי להילחץ ולהיבדק שוב ע"י מומחה ריאות? או שהאם נכון כי בועות אמפיזמתיות יופיעו אצל כמעט כל מעשן?
אשמח לתשובתכם
בתודה מראש
קארן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בועות אמפיזמתיות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/05/2012שלום,
הבועות האמפיזמטיות בפסגות הן סימן לנזק ריאתי שנגרם מעישון (אמפיזמה). אמפיזמה לא מופיעה בהכרח בכל מעשן והממצא אצלך אומר שאת נוטה לפתח נזק בעקבות עישון. הכאבים לא שייכים לעניין והעובדה שאינת קצרת נשימה אינה מעידה שאין נזק. הנזק הינו מצטבר לאורך שנים. במידה ותמשיכי לעשן סביר מאד שהנזק ימשך לאיטו עד כדי סימפטומים בגיל 50-60 ונזק נרחב ובלתי הפיך !.
הרשמי לסדנת גמילה מעישון בקופ"ח או הפסיקי לעשן בכוחותייך שלך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)