קשיי נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה
    שירי
    22/05/2012

שלום, בת 31, שלשום היתי במיון עקב קשיי נשימה, עשו צילום ריאות (ובדיקות לב וכו) והכל תקין. אבל הבעייה ממשיכה. האבחנה במיון היתה או עקב מתח (שאין לי) או הפרעה כלשהי מהסיליקון בחזה שיש לו בו דליפה (בלוטות לימפה בבת שחי מסוננות סיליקון) חשבתי שאולי הסיליקון הגיע לריאות אבל הרופא אמר בוודאות שלא יתכן דבר כזה ואם היה קורה היתה לי דלקת וחום גבוה. בכל מקרה.. אני אובדת עיצות כרגע.. צילום ריאות בביהח הראה הסתיידות בצד ימין שכנראה מהסיליקון, (כך נכתב), שזהו גם הצד שבו הסיליקון קרוע. אבל יש לי קשיי נשימה כבר שנה, ובשבוע האחרון זה החמיר וגם מתעוררת בימים האחרונים בלילה בפתאומיות בלי נשימה. ואני מרגישה שבצד ימין שזה איפה שהבעייה בסיליקון שם הריאה גם לא נושמת כמו שצריך. ששואפת אויר ההרגשה שבצד שמאל הכל בסדר וצד ימין נושמת אבל בצורה לא מספקת. זה גורם לי להיות מסוחררת כשמדברת, וקושי לדבר מחוסר אויר. ובכללית חוסר נעימות כל היום ברמה משתנה.בשנה האחרונה זה היה לי בעיקר כשהיה אובך באויר ומקרים כאלו אבל עכשיו כל יום. קבעתי תור לרופא ריאות עוד 3 שבועות.. שאלותי הן האם כדאי לבצע בירור מעמיק יותר לוודא שאין סיליקון בריאה? במידה וזו לא אפשרות אז מה כן יכול להיות הפרעות הנשימה האלו ומה לעשות? בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/05/2012

שלום,

אין צורך להכנס לחרדות מיותרות. לא סביר שקוצר הנשימה שלך קשור לסיליקון. עלייך לעבור ברור קוצר נשימה אצל רופא ריאות כולל תפקודי ריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ו..

שירי
    24/05/2012

אני מעשנת קופסאת סיגריות ביום (10 שנים), כששאלתי את הרופא בביהח אם זה יכול להיות מה שגורם לי הוא אמר שלא כי הריאות נשמעות נקיות. אבל בימים האחרונים הפחתתי לכמעט חצי את העישון ואני כבר לא מתעוררת בלילה בלי נשמיה וגם הנשימה ביום אומנם לא מושלמת אבל יותר טוב.. האם יתכן שזה מהעישון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ו.. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/05/2012

שלום,

הפסיקי לעשן בכל מקרה. "ריאות נקיות" לא שוללות נזק מעישון, והנזק מצטבר עם השנים !
    לכל הקופות סדנאו גמילה מעישו מאד יעילות ומסובסדות. הרשמי !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה

שירי
    01/06/2012

שלום שוב.. עדיין ממתינה לתור לרופא הריאות (בעוד יותר משבוע) לוקחת את עצתך להפיסק לעשן בכובד ראש ומשתדלת (לא קל). לאחר שבוע ללא התעוררות בלילה אתמול שוב התעוררתי עם הרגשה של חוסר אויר כאילו לא נשמתי זמן ממושך, נשימות שנשמעות כמו בנאדם שנחנק, וציפצוף בריאה ימינית בשאיפה עמוקה. מאוד מלחיץ אותי ההתעוררויות האלו בלילה אני מרגישה שמתעוררת על סף חנק מוחלט.. אין לי ליחה כמעט בכלל או שיעול אבל תוהה אם זה מסוכן מה שקורה לי בלילה? אני קמה חסרת אוויר ואחרי כמה דקות נרדמת שוב אבל זה לא נראה לי דבר נורמלי.. בנוסף גם מאוד התנשפות בפעילות גופנית אירובית, שיהוקים בזמן עישון (אך ורק כששואפת מסיגרייה) לעיתים תכופות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/06/2012

הי,

האם את סובלת מהשמנה ניכרת? יש תסמונת הקרוייה "דום ננשימה חסימתי בשינה" , לרוב בשמנים שנוחרים בלילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו