מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברירת מחדל במצב של הפחתת עישוןליאת01/06/2012
הנני מעשנת כבדה מספר שנים.
אני מעוניינת לשנות את המצב ומתלבטת במה נכון עבורי/אוכל להתמיד בו וחשוב לי מאד לדעת,מה רפואית נחשב הרע במיעוטו.
מקרה א-אדם שמפסיק לעשן (לאחר 15 שנות עישון),מתמיד בכך שנה,שנתיים ואז חוזר לשנה,ומספיק לחצי שנה וחוזר ל-3 שנים ומספיק לעוד 5....מספרי השנים הם כדוגמא עקרונית.
מקרה ב-אדם שמעשן סיגריה בשבוע,או לפתע 2 ביום או לפתע חודש לא מעשן ואז מדליק אחת..מעין תדירות רחוקה כזו שמשתנה בין 2 ליום לאחת בחודש...
מנסה להבין האם המדד הוא בסופו של דבר כמות הסיגריות נטו!! או האם עצם ההפסקה ולאחריה הדלקת סיגריה אחת-מזעזעת את הריאות וגורמת לנזק כפול בגין אותה סיגריה אחת (מעצם ההפסקה ואז הלם הריאות שסיגריה אחת גורמת להן לשיעול).
בבקשה ענו לי.זה חשוב לי.
יודעת שעדיך להפסיק בכלל! אך אם זו כל יכולתי,אז האם שנה הפסקה ושנה עישון (עקרונית) פחות גרועים או יותר גרועים מאחת מאחת ביום/שתיים בשבוע...(בהנחה ומספרי וכמויות הסיגריות בסוף זהים...) השאלה העקרונית פורטה מעלה (נזק ופגיעה חזקה יותר בריאות לאחר שמפסיקים ופתאום עשן סיגריות).
מקווה ששאלתי ברורה.
מודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/06/2012לא מדובר בבעית התמכרות במקרים בהם אנשים מפסיקים לעשן וחוזרים לזה אחרי חודשים ו/או שנים. כאן קיימת בעית הרגלים.
לאנשים עם קושי מנטאלי להפסיק לעשן לבד, מומלצת קודם כל עזרא דרך סדנאות להפסקת עישון . קורס של מספר מפגשים נותן טיפים חשובים כדי להפסיק לעשן ואחרי זה גם לשמור על כך. בשנים אחרונות סדנאות להפסקת עישון נמצא בכל קופות החולים עם עלות מינימלית או ללא עלות נוספת כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)