אסתמה וכאבי בטן

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה וכאבי בטן
    לימור
    08/06/2012

שלום, אני בת 35 לפני שנה חליתי בדלקת ריאות אאוזונופילית ובחדשים האחרונים יש גם קוצר נשימה יומיומי.אני מטופלת בפרדניזון וסימביקורט.
    בשבועיים האחרונים היו לי כאבי בטן בבטן העליונה מאוד מאוד חזקים, זה קרה 4 פעמים בהתקפים שנגמרו אחרי שעה ובפעם האחרונה זה נמשך כמה שעות שממש אי אפשר לתפקד מרוב כאבים עזים, באותו התקף של כאבי בטן סבלתי גם מקוצר נשימה קשה והגעתי למיון בקושי נושמת (סטורציה 82%).
    מאז ההתקף המשולב הכאבי בטן לא חזרו.
    עשיתי בדיקות דם ונשיפה והתוצאות הראו שאין לי חיידק בכיבה, הכל תקין למעט אאזונופילים גבוהים ו-(Amylase (B 1 (הערכים הם 158 כשהגבול העליון הוא 100).
    האם יש קשר בין מערכת העיכול לנשימה? ממה יכולים להיות כאבי הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה וכאבי בטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה וכאבי בטן - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/06/2012

שלום,

לא חייב להיות קשר אך קשר כזה יתכן פוטנציאלית אם מצד אחד יש דלקת של הריאה (אאוזינופילית למשל) עם גרוי של קרום הריאה , כאב שעלול להקרין לבטן עליונה בעקר בנשימה עמוקה או שדלקת הריאות האאוזינופילית היא חלק מסינדרום של היפראאוזינופיליה שאז תסנינים אאוזינופילייים מערבים גם את מערכת העכול. התיעצי עם הרופאים המטפלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו