האם אסטמה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• האם אסטמה?
    סטודנט
    12/06/2012

שלום.
    בבדיקת תפקודי נשימה לפני מבחן מאמץ(ההפניה אליו לא היתה על פי תלונות כלשהן, אלא כי רציתי לבדוק את תפדוקי הגוף שלי לאחר שלא מזמן התחלתי להתאמן בחדר כושר), אמרו שכנראה היה לי התקף אסטמה, או שבילדות חליתי בזה, וזאת על פי ממצא של משאף(מכשיר כזה שאתה נושם בו בכל הכח). בתוצאה נכתב:תפקודי נשימה נורמליים, תבנית חסימתית קלה.
    אני היום בן 30, ואף פעם לא חוויתי משהו שדומה להתקף אסטמטי, כמו כן, עשיתי 3 פעמים בדיקות עוריות ולא נמצאה אלרגיה, גם הIGE בגבול התחתון. אני רק אציין שלפני חודשיים היה לי מן צינון, עם כמה ימים חום 37.8, שאחריו כ10 ימים יצאה לי הרבה נזלת וליחה, אבל גם אז לא היו לי בעיות נשימה. האם יכול להיות שזה הרס חלק מהריאות? מה יכול להוביל לאסטמה, אם לא חליתי בה בילדות ואין אלרגיה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אסטמה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    13/06/2012

אסתמה אינה אבחנה של בדיקה חד פעמית . במידה והיסטוריה רפואית אינה מתאפיינת במהלך מקובל של אסתמה (התקפי קוצר הנשימה, שיעול וציפצופים בתדירות שונה), מומלץ שרופא המשפחה יפנה לרופא ריאות לצורך הערכה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו