פנאומוטורקס וסיכון אפשרי מלחץ טיסה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פנאומוטורקס וסיכון אפשרי מלחץ טיסה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    24/06/2012

ד"ר שלום רב,
    לפני כ-3 שנים וחצי עברתי מקרה של חזה אויר ספונטני. הוכנס נקז ולאחר אשפוז של מס' ימים הריאה התפשטה ושבתי לביתי. כבחור רזה, אני משתייך לקבוצה הנמצאת בסיכון לפנאומוטורקס. גילי היום הוא 28, וברצוני לטוס לחופשה באיטליה ( מרחק טיסה של כ-4 שעות). שאלתי היא: האם ישנו סיכון להישנות המקרה כתוצאה משינויי הלחץ במהלך הטיסה? (נאמר לי שאסור לי לצלול או לעשן בעתיד). כמו כן, האם עליי לעבור בדיקת רופא ריאות מומחה או לחלופין CT טרם הטיסה? (טרם עברתי בדיקת CT או בדיקת לחצים כלשהי). מהי המלצתך לגבי טיסות במקרה זה?
    בכבוד רב, אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנאומוטורקס - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/06/2012

שלום,

חזה אויר ספונטני שכיח יותר באנשים צעירים ומעשנים ובד"כ גם רזים. כל זאת אם אין מחלת רקע אחרת כגון מחלה על שם מרפאן (מח' רקמת חיבור).

ההגבלה על טיסה חלה לרוב בשלושת החודשים הראשונים לאחר האירוע ואין מגבלה מעבר לכך. חזה אויר ספונטני עלול לחזור בעקר אם ממשיכים לעשן. אם ביצעת בזמנו CT חזה רצוי לבחון אצת ממצאיו. אין המלצה לבצע אותו כעת או לפני טיסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו