שלום וברכה,

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שלום וברכה,
    נטלי
    02/07/2012

חבר שלי סבל מאסטמה מגיל צעיר, הוא אמר לי שביסודי הוא היה לוקח משאף, ואח"כ הפסיק, בצבא הוא היה לוקח כדי להוריד פרופיל.
    הוא עישן בגיל צעיר וזה גרם לו לקוצר נשימה, ולכן היה לוקח זאת. (יש לציין שהוא היום בן 28 וכבר כמה שנים לא נגע במשאף).

האם הדבר ישפיע על מהלך חיינו העתידיים? במה מתבטאת אסטמה? האם זה יכול לחזור? האם יהיה פעילות שלא יוכל לבצע כמו אדם רגיל?

אני קצת חוששת מהעניין מאחר ואין אדם שסובל מאסטמה במשפחתנו.

אשמח לתשובה :)

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום וברכה,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום וברכה, - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/07/2012

שלום,
    אסתמה בילדות עלולה לחזור בכל גיל.
    קיימים טיפולים טובים לאסתמה וכאשר האסתמה מאוזנת ניתן לחיות חיים מלאים ורגילים.
    לגבי חבר שלך, לא ברור האם הוא אסתמטי כעת ולכן מומלץ שיפנה לרופא ריאות ויבצע גם תפקודי ריאה להערכת מצבו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה-

נטלי
    02/07/2012

ואם הוא אסמטי- זה אמור להשפיע איך שהוא על חיינו?
    מחלה זו משפיעה באופן קשה על האדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/07/2012

שלום,

לגבי השפעת המחלה על איכות חיי החולה התשובה היא אנדבידואלית כלומר בהתאם לחומרת המחלה אצל אדם ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו