פעילות גופנית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית
    דור
    13/07/2012

שלום,אני סובלת מאסתמה קלה ובחצי שנה אחרונה אני עוסקת בפעילות ספורטיבית בעיקר אירובית,לפני שאני מתחילה אני לוקחת משאף,ברצוני לשאול האם ייתכן שהמשאף גורם לי להגיע לדופק גבוה,אני מגיעה לדופק של 190 והבנתי שזה מסוכן,האם מומלץ להפסיק את לקיחת המשאף או מה ניתן לעשות כדי שלא יהיה דופק כל כך גבוה ועדיים להמשיך בספורט?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 34

דור
    13/07/2012

שכחתי לציין שאני בת 34

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/07/2012

פעילות גופנית הינו דבר חיוני לחולי אסתמה, ללא קשר לדרגת חומרה של המחלה. שימוש במרחיב סימפונות קצר טווח (כגון, בריקאלין או ונטולין) או ארוך טווח (פוראדיל או אחד ממרחיבי סימפונות במשאפים משולבים- סימביקורט או סרטייד) יכול לפעמים לגרום לדופק מהיר - כתופעת לוואי. חלק מחולי אסתמה זקוקים מרחיבי סימפונות אלה לפני פעילות גופנית, כאחרת יכולים להיגרם התקפי אסתמה בזמן פעילות גופנית. אך לא לכל חולי אסתמה ישנה בעיה מסוג זה. דופק מהיר בזמן פעילות גופנית יכול להיות גם ללא כל קשר למשאף.
    במידה והינך סובלת מדופק מהיר בזמן מאמץ גופני , מומלץ להגיע לרופא ריאות יועץ בשאלה על המשך טיפול במחלה , כמו כן בהיבט של צורך במשאף של מרחיב סימפונות לפי פעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו