מטוטרקסט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מטוטרקסט
    עוז
    30/07/2012

אני חולה סרקואידוזיס שלב 3 מזה כ12 שנה מטופל רב הזמן בסטרואידים שלא עוזרים הרבה אני לוקח בין 20 ל40 מ"ג תפקוד ריאה VCF1 37
    הומלץ ע"י רופא ראות
    להתחיל טיפול במטוטרקסט 5 מ"ג פעם בשבוע
    שאלתי היא : האם הוכח יעילות מטוטרקסט בטיפול בחולי סרקואידוזיס ?
    מהן השפעות הלוואי השכיחות בחולי סרקואידוזיס?
    הבנתי מקריאה כי התרופה ניתנת כטיפול מקבוצת כימי תרפי לטיפול במחלות סרטן מחלת קרוהן ויש ירידה במערכת החיסונית של הגוף
    חשש שלי כי תופעות הלוואי יהיו משמעותיות יותר מיעילות התרופה לגבי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטוטרקסט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטוטרקסט - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/08/2012

שלום,

MTX היא תרופה ציטוטוקסית שניתנת גם כטיפול כמוטרפי לגידולים. במחלות אחרות שאינן גידוליות , כגון סרקואידוזיס, היא ניתנת בכדי לאפשר ירידה במינון הסטרואידים ולא כתוספת לכשעצמה. הירידה במינון הסטרואידים כמובן רצוייה בשל תופעות הלטואי שלהם אך גם ל MTX פוטנציאל של תופעות לואי נוסיבוכים. ההחלטה האם יש מקום לטיפול בסטרואידים, או סטרואידים+ MTX תלויה בהוכחות שהמחלה עדיין פעילה. כל הטיפולים האלו לא יעילים במידה והנזק הריאתי הוא פיברוטי (צלקתי) ואין נזקים פעילים אחרים ויש להפסיק במקרים אלו את הטיפול. אתה צריך לברר עם הרופא מהן ההוכחות שהמחלה שלך פעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו