אסטמה קשה והתכוצויות שרירים בכל הגף

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה קשה והתכוצויות שרירים בכל הגף
    סיון בובי
    23/02/2008

שלום לך ד"ר!
    אני בחורה בת 26 מגיל 5 אני סובלת מאסטמה,אך מאז הלידה של בני לפני כשנתיים וחצי אני מרותקת למכשיר האנאלציה ועוברת ימים קשים של התקפים של כל 4 או 5 שעות (גם איירובנט וגם ונטולין)יחד עם זאת החלו לי התקפים של התכווצויות שרירים בכל הגוף ,וגם קישיון בשרירים , אני מטופלת גם בסימביקורט, ובסינגולאייר, באטרובנט לאף ובפליקסוטייד לאף , ובכדור אלרגיה ע"ב יומי של אריוס ,ואני גם עושה חיסונים נגד אלרגיה , ובכן ד"ר הבעיה שלי היא שממשיכה להיות גם החמרה בהתקפים וגם יחד עם זאת החמרה בקשיון ובהתכוצויות שרירים , עשינו בדיקות וה-CPK שלי עומד על 336 שזה די גבוה ומראה שאכן יש בעיה ומתחולל נזק לשרירים ,אפילו כשאני מרימה את הילד ביידים לא רק שהכל נתפס וקופא לי , גם קשה לי לנשום כאילו שאני רצה .
    השאלה שלי ד"ר ,היא:
    למה הכל עדיין בסימן שאלה האם יש קשר בין ההתכוצויות שרירים לבין ההתקפים יכול להיות שגם שרירי הנשימה שלי עוברים את מה שכל שרירי הגוף שלי עוברים ואולי בכלל זה לא אסטמה וזה בכלל בעיה בשרירי הנשימה , אז איך זה שהאנאלציה עוזרת ?, הרופא הפרטי שאצלו אני מטופלת אומר שיכול להיות שזה בכלל כבר גם כן קשור לבעיה בשרירי הנשימה
    ודבר נוסף יכול להיות שהתרופות בעיקר של האנאלציה שאני נוטלת כל כמה שעות עושות לי נזק כזה חמור בשריר וגם הם שפוגעות לי בשרירי הנשימה ,
    אז איך אפשר לבדוק מה קורה לי שם עם שרירי הנשימה ?
    אולי יש פיתרון יותר ממשי מאשר החומרים הרעילים האלה שאני מממש מרגישה שהם אלו שכל פעם עושים לי החמרה באבי השרירים , האם זה נכון ד"ר?
    אני מרגישה שאני לאט חאט דועכת שכבר אני לא יכולה להזיז שום חלק בגוף מבלי שאני יעבור התכווצות , האם אני יוכל לחזור לנשום חלק ,זה לא נראה לי ממש אסטמה מכוון שכשמקבלים התקף עוברים אותו ויש מנוחה עד להתקף הבא , ולא ככה רצוף יום שלם כל כמה שעות במשך שנתיים וחצי אני כבר לא יודעת מה קורה לי ,
    ד"ר אני פונה אליך בכל לשון של בקשה שתעזור כי יש לי פה ילד בבית שאני רוצה לגדל ולתמוך בו ולא להמשיך להתדרדר , הבעיה שלא מטפלים במוקד הבעיה ומשאירים אותי ככה אני כבר מתביישת לומר שאני נחנקת מכוון שהם טוענם שאני מקבלת את כל התרופות שאפשר מבחינת אסטמה לכן אני שותקת ומנסה להיסתדר בבית ,אני כמעט בטוחה במאה אחוזים שהבעיה היא בכלל בשרירי הנשימה
    ד"ר אודה לך מאוד אם תוכל לזמן אותי או לשלוח אותי למקום ששם יבדקו מה קורה עם בעית הנשחמה והשרירים והאם יש קשר?
    יכול להיות ששרירי הנשימה כבר לא יכולים לעשות את פעולת הנשימה ללא התרופות ?
    תודה רבה לך על הסבלנות
    סיון בובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה קשה והתכוצויות שרירים בכל הגף

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/02/2008

שלום,
    בהנחה שאובחנת נכון כאסתמטית (לא הזכרת תפקודי ריאה) הרי שאסתמה לכשעצמה לא פוגעת בשרירי הנשימה. שימוש מוגבר במרחיבי סמפונות ארוכי טווח כגון אלו שבסימביקורט יכולים לגרום לכאבי שריר והתכווצויות. בשלב ראשון הייתי ממליץ לעבור מסימביקורט לפליקסוטייד וכמרחיב סימפונות רק ונטולין בשעת צורך. כמו כן הייתי בודק רמת אשלגן בדם וחוזר בהמשך על CPK, הכל בתאום מלא עם רופאך ולא על דעת עצמך!!!. רק לאחר מכן הייתי בודק קיום מחלת שריר ללא קשר לאסתמה.

בברה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו