מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- copd?מורן22/08/2012
בת 30, יש לי קשיי נשימה כבר 4 שנים בערך עם החמרה. בשנתיים אחרונות חוסר אוויר בדיבור (לפעמים לא יכולה לדבר כלל) ושנה אחרונה לעיתים התעוררות פתאומית בלילה עם הפסקת נשימה. לפעמים צפצוף (שריקה) והרבה קושי לקחת אוויר. זה מחמיר במצבים של יותר עישון או זיהום אוויר/אובך בחוץ. הבעייה מורגשת כל הזמן, לעיתים קל יותר ולעיתים קשה יותר. הייתי במיון לפני חודש בערך בגלל זה (כי היו לי כמה לילות רצופים שהתעוררתי מהפסקת נשימה וזה כבר התחיל להראות לי מוגזם כדי להתעלם מזה ולהאשים את הסיגריות בכל התחושות). בדקו לי לב, בדיקות דם של לב וכו ותקין. צילום ריאות תקין (למרות שיש לי סיליקון בחזה אז אני לא יודעת אם רואים את החזה הייטב בצילום?)
ואמרו לי ללכתת לרופא ריאות לבקש תפקודי ריאות.
מה עליי לעשות? אני מעשנת קופסה ויותר ביום, 12 שנה, קשה לי מאוד להפסיק.. בדיקות דם שלי תקינות חוץ מברזל גבוה, ומעודף דם קצת חוסר חמצן בדם. איך מאבחנים COPD? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר שבתאי
מורן22/08/2012אני כותבת את זה לך כי נזכרתי ששאלתי פה לפני זמן מה (עמוד 4) כסיפרתי לך שהיתי במיון ושיש לי סיליקון קרוע ושאלתי אם יכול להיות שהסיליקון עושה את קשיי הנשימה. בכל מקרה שאלת אותי שם אם יש עודף משקל, יש עודף משקל קל ממש לא רציני.. והבעייה של דום נשימה בלילה היא דיי נדירה פעם בחודש בערך, אבל ממש קשה לי התפקוד היומיומי כבר כי לפעמים אין לי אויר לדבר בכלל, פעילות גורמת לי להתנשף ובכל זאת אני עושה כל יום שעה הליכה מהירה. אני מרגישה בשבועיים אחרונים גם עייפות וחולשה שהתווספו (גם אחרי שינה טובה ורצופה, אין לי בעיות או חוסר שינה). ציפצופים מדי פעם בריאה ימנית, הנשימה שלי איטית ובעיקר הנשיפה.. ארוכה ואיטית. (זה לא מפריע לי, רק מספרת כי אולי זה רלוונטי הנשיפה האיטית). מלווה בצפצוף לפעמים או אנחה לרוב.
בדיקות דם ספירת כדוריות אדומות אם אני לא טועה, גבוה קצת, והרופאת משפחה אמרה לי חוסר חמצן בדם ולהפסיק לעשן עפי הבדיקות דם.
אניט לא יודעת מה לעשות.. בבית חולים לא ממש עזרו לי, והרופא ריאות בדק אותי בחצי דקה ואמר הכל בסדר ריאות נשמעות נקיות שלח לבדיקת אסטמה שאני לא רוצה לעשות בשום אופן שמדמה התקף אסטמה. למה לא נותנים לי סי טי? איך אפשר לדעת מה יש לי או אם זהCOPD? אני מנסה להתעלם מהמצב ולחיות כרגיל אבל אני מתחילה להרגיש מוגבלת כבר.. קשה לי המון תפקודים רגילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדר שבתאי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו26/08/2012שלום,
כמובן שאי אפשר לבצע ברור דרך האינטרנט בהתכתבות. הפנו אותך לברור אסתמה, שזהו חלק מהברור ואת לא מוכנה לכך משום מה. במסגרת הברור את צריכה לדעתי לעבור גם בדיקת נשימה בזמן שינה (במכון לבדיקות שינה). אף אחד לא יוכל לעזור לך אם לא תשתפי פעולה עם הרופאים ותשלימי ברור כנדרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)