סימביקורט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סימביקורט
    נטע
    29/08/2012

שלום,
    אני בת 21, סבלתי בתור ילדה קצת מהתקפי אסטמה אחרי שהייתי ישנה בלילה עם מזגן, וכל פעם שהיה לי התקף הייתי משתמשת במשאף לכמה ימים ומפסיקה. ההתקפים הפסיקו לגמרי להרבה שנים. בחודש האחרון סבלתי מתופעות אלרגיות יחד עם קוצר נשימה, כשהייתי במקום ספציפי ומאובק, בהתחלה אמרו שיש לי ברונכיטיס, אח״כ התחלתי להרגיש גם קצת קוצר נשימה בספורט. הייתי שבוע שעבר אצל רופאה אלרגולוגית שקבעה שיש לי אלרגיה לאבק וגם אסטמה כלשהי בעקבות בדיקת ריאות. היא רשמה לי משאף סימביקורט פעמיים ביום וכדורי סינגולייר. האלרגיה לאבק נרגעה בינתייים (לאחר ניקיון של המקום שההתעוררות של האלרגיה הייתה בו) ואני מרגישה בסדר גמור כל הזמן חוץ מטיפה קושי בנשימה בספורט. מרגיש מוזר להתחיל לקחת את כל התרופות האלה כשאני לא מרגישה שבאמת יש צורך.. ואני מפחדת שהן אפילו יחמירו את מצבי. מה אני צריכה עשות?
    ועוד שאלה- אסור לשתות אלכוהול כשמשתמשים בסימביקורט?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימביקורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימביקורט - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/08/2012

שלום,

כנראה שהאסתמה שלך "התעוררה". במידה ותפקודי הריאה היומ ירודים יש הצדקה לטיפול והעובדה שאת חשה בטוב 0עם הטיפול) אינה אנדקציה להפסיקו. מאידך עלייך להיות במעקב, כולל תפקודי ריאה חוזרים, ויתכן ומצבך בעתיד יאפשר הפחתת מניון או אף הפסקתו, תוך ביקורת תקופתית. סימביקורט אינו הוראת נגד לשתיית אלכוהול אך אלכוהול לעיתים יכול להחריף אסתמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

נטע
    29/08/2012

אני חשה בטוב בלי הטיפול! לא התחלתי אותו, ההתלבטות שלי היא האם להתחיל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/08/2012

שלום,

ההחלטה על תחילת טיפול אינה נקבעת בהכרח על פי תחושה. אם תפקוד הריאה הדגים הפרעה משמעותית הרי שכדראי ליטול את הטיפול ובביקורת לחזור על התפקוד ולראות אם השתפר. שתפי את הרופאה שלך בהתלבטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדינה
    30/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

עדינה
    30/08/2012

לאחר שאני אקח את התרופות כבר חודש-חודשיים, בדיקת הריאות שלי תוכל להעיד על מצב הריאות שלי בלי התרופות? כלומר, אם המצב יהיה טוב הרופא לא יסיק שצריך להמשיך עם התרופות ולא שאפשר להסתדר גם בלעדיהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2012

שלום,
    לאחר תקופה של טיפול ניתן לנסות להפחית את המינון ולראות איך את מרגישה ואיך נראים תפקודי הריאה. בהמשך אפשר לנסות ולהפסיק תחת אותו סוג של ביקורת. אסמטים רבים נזקקים לטיפול לטווח ארוך של שנים, אך לא כולם. תלוי בחומרת הסימפטומים והאם תפקודי הריאה נותרים בערכים תקינים גם ללא טיפול ולאורך זמן. לכן המעקב כולל תפקודי ריאה חוזרים חשוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו