בדיקת אנדוזין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת אנדוזין
    רונן
    25/02/2008

מידי כשלושה חודשים יש לי התקפת קוצר, (במיוחד כשאני באבק או בתקופות מעבר) משתמש בבריקלין טורבוהלר, התקפה אחרונה הייתה השבוע.
    כמו כן לאחר ריצה של כ1 ק"מ יש לי קושי בנשימה ונשמעים ציפצופים בנשימה.
    בבדיקת תגדר אנדוזין הממצא היה ירידה של 24% - =FEV1
    והירידה ביחס FEV1/FVC הייתה -17%
    נתונים נוספים FEF25-75(L/ S)=-46%
    FEF 50%(L/ S)=-47%
    SALO2=94%
    ריכוז החומר היה 200 MG/
    כיוון שאני לפני גיוס הייתי רוצה לדעת מה אתה חושב יהיה הפרופיל שלי. אני פוחד ליפול בין הכיסאות
    אודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אנדוזין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגר אדנוזין

ד``ר דניאל סטרובין
    26/02/2008

ממצאים שתוארו יכולים להתאים לאסתמה לא קשה. לרוב תחת טיפול קבוע ניתן להרגיש טוב (ללא התקפי אסתמה). מבחינת שירות הצבאי ועדה רפואית מחליטה על הפרופיל לפי המלצות רופא ריאות (אחרי יעוץ אצלו). פרופיל לא יהיה 97 במקרה הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אנדוזין

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/03/2008

שלום,
    אם ביצעת בדיקת תגר אדנוזין אני מניח שהתפקוד הבסיסי היה תקין.
    במידה ובדיקת תגר אדנוזין היתה חיובית, על פי המעבדה בה בוצעה, והאסתמה שלך היא עונתית בלבד יורידו לך פרופיל לדעתי, אולי במידה קלה יחסית.
    לגבי תקופות המעבר אם אתה סובל בהן באופן תדיר רצוי להשתמש בהן בטיפול מונע (בריקלין הוא טיפול מקל בלבד) הן לריאות והן לאף. התיעץ עם רופאך.

כל טוב,

ד,ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו