מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח תפקודי ריאות - האם אסתמה שקטה?ד``ר שבתאי ורסנו02/09/2012
היי,
אני בן 35, לא עישנתי מעולם ולא חשוף בשגרה לחומרים מסוכנים. בעקבות בדיקת סקר בה נימצאתי סובל מהפרעה חסימתית קלה הופניתי לסדרת בדיקות בהן בדיקת תפקודי ריאה מלאים כולל נפחים ודיפוזיה, התוצאות מצורפות.
בדיקת HRCT שעשיתי לאחרונה פוענחה כתקינה (נצפו קשרים זעירים אחדים - כנראה סירכה).
כמו כן בדיקות לאלרגניים נשאפים העלו כי אני אלרגי מאוד למספר רב של חומרים בהם שני סוגי קרדית האבק, ברוש, דשא חתול.
שאלתי היא, האם סביר יותר שיש לי אסטמה שקטה (כי אני לא קיבלתי התקף קוצר נשימה משמעותי מלבד פעם אחת בגיל 21) או שמא מדובר ב COPD (כי גם לאחר לקיחת ארובנט היחס FEV1/FVC נותר 0.68, אם כי FEV1 השתפר בכ14%).
אציין כי בימים שלפני הבדיקה וכן ביום הבדיקה הייתי שרוי בחרדה רבה.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/09/2012לפי תפקודי ריאות מלאים מדובר בהפרעה חסימתית קלה עם מרכיב הפיך אחרי מרחיבי סימפונות. נתונים האלה ביחד עם רקע אלרגי ונתונים קליניים (סיפור ) הכי מתאימים לאסתמה בדרגה קלה. מומלץ להגיע לרופא ריאות לצורך החלטה על המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)