פענוח תפקודי ריאות - האם אסתמה שקטה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פענוח תפקודי ריאות - האם אסתמה שקטה?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    02/09/2012

היי,

אני בן 35, לא עישנתי מעולם ולא חשוף בשגרה לחומרים מסוכנים. בעקבות בדיקת סקר בה נימצאתי סובל מהפרעה חסימתית קלה הופניתי לסדרת בדיקות בהן בדיקת תפקודי ריאה מלאים כולל נפחים ודיפוזיה, התוצאות מצורפות.
    בדיקת HRCT שעשיתי לאחרונה פוענחה כתקינה (נצפו קשרים זעירים אחדים - כנראה סירכה).
    כמו כן בדיקות לאלרגניים נשאפים העלו כי אני אלרגי מאוד למספר רב של חומרים בהם שני סוגי קרדית האבק, ברוש, דשא חתול.
    שאלתי היא, האם סביר יותר שיש לי אסטמה שקטה (כי אני לא קיבלתי התקף קוצר נשימה משמעותי מלבד פעם אחת בגיל 21) או שמא מדובר ב COPD (כי גם לאחר לקיחת ארובנט היחס FEV1/FVC נותר 0.68, אם כי FEV1 השתפר בכ14%).
    אציין כי בימים שלפני הבדיקה וכן ביום הבדיקה הייתי שרוי בחרדה רבה.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/09/2012

לפי תפקודי ריאות מלאים מדובר בהפרעה חסימתית קלה עם מרכיב הפיך אחרי מרחיבי סימפונות. נתונים האלה ביחד עם רקע אלרגי ונתונים קליניים (סיפור ) הכי מתאימים לאסתמה בדרגה קלה. מומלץ להגיע לרופא ריאות לצורך החלטה על המשך טיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו