שינוי באבחנה - מחלת ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שינוי באבחנה - מחלת ריאות
    מור
    05/09/2012

אני בת 44, סובלת מזה 8 שנים מאסטמה, משתמשת בפורדיל ובסרטייד, לאחרונה ללא הטבה. אני באופן קבוע לא נושמת טוב והמצב מוחרף בעת מאמץ קל. בשיחה עם רופא ריאות נתבקשתי לעשות CT חזה על מנת לשלול מחלה אחרת. בעבר עשיתי צילומי חזה ו CT חזה מספר פעמים ונאמר לי שהממצאים מתאימים לאסטמה ולא למחלה אחרת. האם ייתכן שינוי פתאום? האם אפשר להסתפק בצילום ריאות רגיל על מנת לאבחן מחלות ריאה אחרות ולאו דוקא ב CT?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי באבחנה - מחלת ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/09/2012

שינוים בתסמינים בחולה במחלת ריאות (אסתמה או אחר) יכולים להיות עקב סיבות שונות, בין היתר - מחלה ריאתי נוספת. במידה וחושדים במחלה בתוך רקמת הריאה (מחלה אינטרסטיציאלית , לדוגמה) , CT הינה בדיקת הבחירה . בדיקות קודמות צריכות להילקח בחשבון בהחלטה על המשך בירור. צילום חזה לא יכול לשלול מחלה ריאתית דיפוזית או שינוים קלים ברקמת הריאה , שלאיבחון דורשים רזוליוציה של בדיקת CT .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו