מצב קשה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מצב קשה
    ששון
    21/09/2012

שלום דוקטור.
    אני חולה אסטמה זה 15 שנה, ואני בן 58. מצבי כרגע הוא לא בשליטה. מקבל לטיפול סרטייד. וסינגולר. כמו כן בריקלין, ובהחמרה מגיע לאנהלציה שבדרך כלל לא עוזרת( ונטולין ואירובנט). ואז מגיע הרגע בלילה שאני בולע פרדניזון. עד 20 מ'ג למשך שבוע ויורד בהדרגה כמקובל. הצורך בסטרואידים היה לפני זה כפעמים עד שלוש בשנה. בשנה האחרונה מידי חודש, ואתמול בלילה במפתיע גם 20 מ'ג פרדניון לא הרגיע. מה עושים במצב כזה? אפשר להגדיל את המינון?. אציין שעברתי בדיקות מקיפות והכל תקין.
    השוני היחידי בשנה האחרונה הוא בקע סרעפתי של 3 מ'מ יש שליטה על הצרבות עם 2. אומפרדקס ביום. אם ההחמרה ניגרמה מהבקע האם כדאי לבצע ניתוח בקע אפילו שהבקע קטן?
    מנסיונך דוקטור הצילני. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/09/2012

להחמרות אסתמה מקובל לתת לתקופות קצרות מינון פרדניזון 40 מ,ג ליום ואפילו 60 מ"ג עם הפסקת תוך שבוע . לאסתמה בלתי מאוזנת יכולות להיות סיבות שונות. רפלוקס של חומצות קיבה הינו אחד מהם, אך כדאי לברר האם רפלוקס הינו פעיל . בקע סרעפתי עצמו אינו שווה רפלוקס פעיל. לפני חשיבה של אופציה ניתוחית חייבים לנצל כל אופציה טיפולית לא כירורגית. על כך לפנות לרופא גסטרואנטרולוג .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו