שיעול נבחני ממושך

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול נבחני ממושך
    טל
    23/09/2012

שלום,
    אני בן 22 , נדבקתי בוירוס או שהתקררתי , מנוזל, כאבי ראש וגרון בעיקר אבל מה שבאמת מעצבן זה שכל לילה אני מקבל התקפים של שיעול נבחני אחד אחרי השני שמלווים בחרחור חזק בעיקר כשאני שואף באיזור קנה השימה. השיעול נמשך כבר 5 ימים נהייתי צרוד. בעבודה כבר השתגעו מהשיעול שלי (שכבר ניהיה מביך) נסיתי לקחת סירוף נגד שיעול אבל ההקלה היא רק לשעה.
    ביומיים האחרונים גם יש לי הרבה ליחה צמיגית וצהובה.
    אני רוצה לציין כי הייתי חולה אסטמה בצורה קשה מאוד (הונשמתי, מעקבים, אשפוזים חוזרים ) עד גיל 14 -15 ומאז לא היה לי התקף אסטמה.
    אני לא מרגיש שאין לי מספיק אוויר או שקשה לי להכניס אוויר, או מצוקה נשימתית אמיתית כלשהי. אבל השיעול הוא טורדני מאוד ומתמשך זמן רב. עשיתי בדיקת תפקודי ריאה לפני שנה ויצא תקין.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות? (חוץ מלקחת סירופ נגד שיעול)
    האם זה סימן לכך שהאסטמה חוזרת?יש צורך באמת בבירור נוסף אצל רופא ריאות?
    ולמה בגיל כמו שלי עדיין יש לי שיעול נבחני?

תודה מראש ,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול נבחני ממושך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/09/2012

לפי תאור מדובר במחלה זיהומית בדרכי אויר (ויראלי או חיידקי). אין לשלול גם החמרת אסתמה על רקע זיהום בדרכי אויר . מומלץ לפנות לרופא המטפל , בהתאם לממצאים בדיקתו יחליט על טיפול תרופתי (אנטיביוטיקה אם קיים חשד סביר לזיהום חיידקי, מרחיבי סימפונות , סטרואידים) או השלמת בירור ע"י צילום חזה, בדיקת רופא א.א.ג , תפקודי ריאות ו/או בדיקות דם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו