מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיבוי פלורלי שאינו חולףנחום12/10/2012
היי
נשלחתי לסט של בדיקות בעקבות שיעול שנמשך שנה.
אני בן 30 מרגיש טוב ובריא , לא ירדתי הרבה במשקל, הבדיקות דם יצאו תקינות, ובספירומטריה הכל בסדר . בצילום חזה הראשון והשני יצא בסדר חוץ מאוורור יתר קל , ועיבוי פלוראלי בשני הבסיסים. העיבוי הזה היה בצילום מלפני שנה, וגם בצילום מלפני 3 חודשים וגם בזה שעשיתי השבוע.
אציין שלא נחשפתי לאסבסט , לא מעשן , במשקל תקין, ואין לי היסטוריה של סרטן במשפחה .
חוץ מזה השיעול עבר לי בחודש האחרון אחרי שהשתמשתי במשך שבוע בכדור נגד צרבת וספריי נגד נזלת שהרופא ריאות רשם לי.
האם אני בסכנה בגלל העיבוי הפלורלי ? אם לא, למה העיבוי הזה לא עובר כבר אחרי 3 צילומים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2012עיבוי פלאורלי בצילום חזה (או CT חזה) בדרך כלל מעיד על שינוים צלקתיים בצדר הריאה. לעיתים גם מחלות דלקתיות או שאתיות יכולות לקבל פרשנות בהדמייה כעיבוי פלאורלי. במקרה של שינוים צלקתיים , ממצאים בבדיקות הדמייה לא משתנים במשך שנים רבות. במידה וישנה מחלה פעילה (דלקתית או שאתית) אמור להיות הבדל בממצאים הדמייתיים בין צילום לצילום. יש להתיעץ עם רופא המטפל / רופא ריאות, האם דרוש בירור נוסף או מעקב הדמייתי בהקשר לממצאים שתוארו בפלאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)