עיבוי פלורלי שאינו חולף

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עיבוי פלורלי שאינו חולף
    נחום
    12/10/2012

היי
    נשלחתי לסט של בדיקות בעקבות שיעול שנמשך שנה.

אני בן 30 מרגיש טוב ובריא , לא ירדתי הרבה במשקל, הבדיקות דם יצאו תקינות, ובספירומטריה הכל בסדר . בצילום חזה הראשון והשני יצא בסדר חוץ מאוורור יתר קל , ועיבוי פלוראלי בשני הבסיסים. העיבוי הזה היה בצילום מלפני שנה, וגם בצילום מלפני 3 חודשים וגם בזה שעשיתי השבוע.
    אציין שלא נחשפתי לאסבסט , לא מעשן , במשקל תקין, ואין לי היסטוריה של סרטן במשפחה .
    חוץ מזה השיעול עבר לי בחודש האחרון אחרי שהשתמשתי במשך שבוע בכדור נגד צרבת וספריי נגד נזלת שהרופא ריאות רשם לי.

האם אני בסכנה בגלל העיבוי הפלורלי ? אם לא, למה העיבוי הזה לא עובר כבר אחרי 3 צילומים ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיבוי פלורלי שאינו חולף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2012

עיבוי פלאורלי בצילום חזה (או CT חזה) בדרך כלל מעיד על שינוים צלקתיים בצדר הריאה. לעיתים גם מחלות דלקתיות או שאתיות יכולות לקבל פרשנות בהדמייה כעיבוי פלאורלי. במקרה של שינוים צלקתיים , ממצאים בבדיקות הדמייה לא משתנים במשך שנים רבות. במידה וישנה מחלה פעילה (דלקתית או שאתית) אמור להיות הבדל בממצאים הדמייתיים בין צילום לצילום. יש להתיעץ עם רופא המטפל / רופא ריאות, האם דרוש בירור נוסף או מעקב הדמייתי בהקשר לממצאים שתוארו בפלאורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו