מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעה בנשימהעדן20/10/2012
שלום,
מספר פעמים בשנה קורה לי משהו מאד מוזר בנשימה. אנסה להסביר מה אני מרגישה במהלך התקף כזה:
אני מרגישה כאילו השריר של הריאות שלי מתכווץ, ואני לא יכולה לשאוף אוויר. אני יכולה לשאוף ממש מעט אוויר (5% משאיפה רגילה אולי) עד שזה מגיע לנקודה שבה אני פשוט לא יכולה לשאוף יותר אוויר, בנקודה הזו אני מרגישה כאילו הריאה לא מסוגלת יותר להתנפח, והכאב מרגיש כמו סכין שנתקעת ישר בתוך הריאה. במצב הזה גם אם אני נושפת את המעט אוויר שלקחתי החוצה, אז אני לא יכולה לנשוף את כולו, כי אם אנסה ממש לרוקן את הריאה, יופיע גם כאב חד. הדרך התמודדות שלי במצב הזה היא לקחית המון שאיפות ונשימות קטנטנות. אם מעבר לזה לא אעשה כלום, המצב ישאר "תקוע" כמו שהוא. הדרך היחידה לצאת מההתקף הזה היא לקחת בכוח שאיפה ממש עמוקה, להרגיש כאילו סכין ננעצת לי בריאה (זה כאבי תופת שתמיד מביאים אותי לבכי), ואז ההתקף נעלם כלא היה, והנשימה שלי מסתדרת שוב.
האם התופעה מוכרת לכם? אשמח לכל כיוון שהוא שכן אני סובלת מזה מילדות ובמשך יותר מ-20 שנים.
יש לציין שזה לא קורה לי בשתי הריאות במקביל, ובכל התקף כזה רק ריאה אחת כואבת. בנוסף זה עלול לקרות בכל מצב וללא התראה מוקדמת (במהלך צפייה בטלוויזיה/פעילות ספורטיבית/דיבור וכו').
תודה מראש,
עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/10/2012תופעות אנן ספציפיות ולא ניתן לשייך אותן לפטולוגיה ספציפית. מחלות ריאה בדרך כלל אינן מלוות בכאב. כאב אוייני לפטולוגיות קשורות למעטפת הריאה, דופן בית החזה, ושט או מערכת כלי דם ולב.
לאור סיפור של ארועים האלה ממושך מאוד, מומלץ לפנות לרופא המטפל ,כדי להמשיך בירור ע"י צילום חזה, תפקודי ריאות, יעוץ רופא ריאות וגם בדיקות נוספים לפי שיקול דעתו של רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)