אסטמה ונשימת יתר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה ונשימת יתר
    מור
    29/10/2012

שלום,
    אני סובלת מאסטמה מזה כ- 8 שנים. לאחרונה סובלת מנשימות יתר (היפרוונטילציה), שמופיעה בעיקר לאחר שימוש במשאף סרוטייד אך גם במשך היום. יש לציין שאני משתמשת באופן קבוע ברסיטל, ולא סובלת מהתקפי חרדה.
    האם ייתכן שהמשאפים (סטרואידים) גורמים לי להיפרוונטילציה?
    האם היפרוונטילציה מאפיינת חולי אסטמה?
    האם יש המלצה ל"נשימה נכונה" במקרה כזה? כלומר לנסות לשלוט בנשימה ע"י נשימות אחרות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ונשימת יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה ונשימת יתר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/10/2012

שלום,

היפרוונטילציה איננה תופעת לוואי של משאפים לטיפול באסתמה. בהתקף אסתמטי מתרחשת בד"כ היפרוונטילציה אך זו גם עלולה להיות על רקע נפשי או אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרוונטילציה ואסטמה

מור
    29/10/2012

ברשותך שאלה נוספת, אם אין מדובר בבעיה על רקע נפשי, ואם אני סובלת מהיפרוונטילציה גם לא בעיתות התקפי אסטמה (כלומר גם בתקופות רגועות יחסית), האם אני יכולה ליחס את נשימות היתר לבעיה רפואית אחרת או שבכל זאת יש קשר לאסטמה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרוונטילציה ואסטמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/10/2012

שלום,

להיפרוונטילציה צריכה להיות סיבה כלשהי. במידה והתופעה חוזרת ונשנית יש לבררה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו