מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה ונשימת יתרמור29/10/2012
שלום,
אני סובלת מאסטמה מזה כ- 8 שנים. לאחרונה סובלת מנשימות יתר (היפרוונטילציה), שמופיעה בעיקר לאחר שימוש במשאף סרוטייד אך גם במשך היום. יש לציין שאני משתמשת באופן קבוע ברסיטל, ולא סובלת מהתקפי חרדה.
האם ייתכן שהמשאפים (סטרואידים) גורמים לי להיפרוונטילציה?
האם היפרוונטילציה מאפיינת חולי אסטמה?
האם יש המלצה ל"נשימה נכונה" במקרה כזה? כלומר לנסות לשלוט בנשימה ע"י נשימות אחרות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה ונשימת יתר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/10/2012שלום,
היפרוונטילציה איננה תופעת לוואי של משאפים לטיפול באסתמה. בהתקף אסתמטי מתרחשת בד"כ היפרוונטילציה אך זו גם עלולה להיות על רקע נפשי או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרוונטילציה ואסטמה
מור29/10/2012ברשותך שאלה נוספת, אם אין מדובר בבעיה על רקע נפשי, ואם אני סובלת מהיפרוונטילציה גם לא בעיתות התקפי אסטמה (כלומר גם בתקופות רגועות יחסית), האם אני יכולה ליחס את נשימות היתר לבעיה רפואית אחרת או שבכל זאת יש קשר לאסטמה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היפרוונטילציה ואסטמה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/10/2012שלום,
להיפרוונטילציה צריכה להיות סיבה כלשהי. במידה והתופעה חוזרת ונשנית יש לבררה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)