מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחון אסטמהיוני05/11/2012
האם שיפור של יותר מ12% (610ml) לאחר מרחיבי סמפונות בבדיקת ספירומטריה מהווה אבחנה מבדלת לאסטמה (להבדיל מ COPD)?
הערות:
1. בן 35
2. לא מעשן (גם לא בעבר)
3. בגיל 17 נבדקתי בתגר מטכולין שיצאה תקינה
4. ערכי FEV1 היו תקינים(~100%) גם לפני מ.ס.
5. יחס FEV1/FVC נשאר מעט מתחת ל0.7 גם לאחר מ.ס.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מספר פרטים
ירון05/11/2012בתבחיני עור נמצאתי אלרגי לאבק, דשא חתול ועוד
יש לי אח חולה אסטמה מילדות
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד מספר פרטים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/11/2012שלום,
הנתונים כולם תומכים באסתמה על רקע אלרגי. ב COPD אין תגובה כזו לנמרחיב סמפונות אך במידה ואתה מעשן עלולה להיות לכך השפעה מחמירה על מהלך האסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה קטנה...
יוני06/11/2012כלומר תתכן הופעת אסטמה בגיל 30 למרות שבגיל 17 תגר מטכולין (שעשיתי במהלך מיוני צוות אוויר) יצא תקין (כלומר לא הייתה אסטמה)?
אגב, התפתחה אצלי בגיל מאוחר גם סוג של אקזמה אלרגית בעור העליון של כפות הידיים שמופיעה מידי פעם, אולי הדברים קשורים איכשהוא.
התשובה שלך הייתה ברורה מאוד - אני שואל שוב רק כדי להיות בטוח, מאחר ואני מבולבל מאוד בנוגע למצבי כבר תקופה ארוכה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! ושאלה קטנה... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו07/11/2012בכל מקרה אתה צריך לשוב להערכת/טיפול רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוני07/11/2012הייתי אצל רופא ריאות שאבחן אסטמה סמויה, אצל מומחה לאלרגיה ואסטמה שאבחן רגישות יתר של סמפונות ורופא משפחה שאמר שלדעתו זה בכלל ברונכיט כרונית.
זו הסיבה שאני מבולבל כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/11/2012לך על תשובת המומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)