מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול יבשדב שוורץ10/11/2012
לפני כשבועיים היה התקררות עם נזלת שיעול. קבלתי מרופא משפחה שלי סירופ ברוכולט ד אקמול צינון ותרופה לנזלת. מאחר ומזמן לא עשיתי זריקה נגד שפעת ודלקת ריאות נתבקשתי לגשת לעשות. לפני שבועיים עשיתי זריקה נגד דלקת ריאות בשבוע אחרון זריקה נגד שפעת. הבעיה :
במשך כל התקופה השיעול לא עזב אותי . בתחילה היה שיעול עם ליחה אבל בשבוע אחרון הפך להיות שיעול יבש .פניתי לרופא משפחה שלי ותשובתו הייתה שזה יכול להמשך חודש וחצי .לפתרון הבעיה נתן לי קודאין והמליץ שיהיה לי סוכריה בפה ולשתות חם. למרות שאני מבצע את המלצותיו אני לא יכול לישון בלילה בגלל השיעול ומפריע גם לאשתי . השיעול קיים גם במהלך היום, קשה לדבר הרבה כי תכף מופיע התקפת שיעול . מעבר למה סיפרתי ובדיקת הגרון ע"י רופא המשפחה הריאות לא נבדקו. בזמן שאני נושם דרך הפה אני שומע צלילים של חיחור.
אבקש לקבל המלצה מה לעשות.
תודה
דב שוורץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/11/2012רוב סיבות לשיעול בחודשי החורף הינן זיהום ויראלי . בהם דרוש טיפול סימפטומטי וזמן להחלמה. בנוסף לבדיקה גופנית, קיימות בדיקות עזר כדי להבדיל סיבות נוספות לשיעול ממושך, כגון: צילום חזה, בדיקת רופא א.א.ג, בדיקת תפקודי ריאות (ספירומטריה) , יעוץ רופא ריאות . לעיתים בדיקות דם יכולות לתרום לאבחון , כמו במקרה של שעלת.
בירור נוסף והיקפו נקבע ע"י רופא המטפל לפי התרשמותו מסיפור המטופל ובדיקה גופנית שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)