לבעלי כנראה חשש לסרקואידוזיס

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• לבעלי כנראה חשש לסרקואידוזיס
    ד``ר שבתאי ורסנו
    04/03/2008

לפי סיטי יש לבעלי כנראה חשש לסרקואידוזיס הוא משתעל הרבה ועובד בשיפוצים שזה המון אבק השאלה אם עבודה מסוג זה לא משפיעה על הראות כשיש ממצאים כאלו?
    רציתי לשאול אם המחלה מסוכנת הבנתי שהיא כרונית?
    תודה על התשובות ועל הסבלנות שלך
    סופי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/03/2008

סרקואידוזיס אכן מחלה כרונית אך תחזית שלה טובה ברוב המקרים. במקרה ומדובר בסרקואידוזיס -אבחנה כאן היא רב-מרכיבית ולא ע"י בדיקה אחד בלבד) , לא ידוע על קשר נסיבתי עם גורמים חיצוניים , כגון, חשיפה לאבק או דומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה אבל...

אודליה
    16/06/2008

אני קוראת את מה שאתה כותב וזה נותן לי תקווה בתור חולת סרקואידוזיס כמעט לא סימפטומטית. אבל, כ.תע אני עם נגעים עוריים (המחלה החלה כך + שיעול מתמשך שנעלם ללא טיפול), ומלחפש חומר באינטרנט זה לא נראה שהמחלה כ"כ תמימה. ישנן תמונות מזוויעות וסיפורי אימה ממש. איזה אחוז באמת של החולים מבריאים עצמונית? ואם מבריאים האם זוהי רמיסיה זמנית או מוחלטת? ממי אקבל את האמת כי ההרגשה שלי היא שהרופאים רוצים להרגיע ולכן מסתירים ממני את האמת... התחושה שנוצרת היא חוסר אונים מוחלט.
    תודה רבה וסליחה אם אני לוחמנית מדי אני פשוט מבוהלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס

ד``ר דניאל סטרובין
    17/06/2008

תחזית בסרקואידוזיס הינה אישית, תלוייה בהרבה גורמים שונים, בינהם מספר מערכות מעורבות (ריאות , עור , לב וכו") ומהלך קליני. מעל 70% החולים מחלה יכולה לחלוף או להגיע לרמיסיות. זאת הערכה גסה כחלק משמעותי מחוליי סרקואידוזיס אסימפטומטיים כלל ולפעמים מגיעים לאבחנתם במקרה. כמובן ישנם מקרים שמהלך הוא קשה עם ריבוי סיבוכים ותחזית לא טובה (במיוחד עם מעורבות לבבית, מוחית או התקדמות של מחלה ריאתית לאי ספיקה נשימתית למרות טיפול התרופתי). תחזית של מקרה ספציפי יכולים לדעת רק תוך כדי מעקב אחרי אותו החולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון

אודליה
    25/06/2008

תודה רבה על התגובה. שאלה נוספת. האם אני אמורה לעדכן את הרופא המטפל שלי לגבי הריון? האם יש קשר כשלהו בין פרוגנוזה למחלה לבין הריון? (אני בטראומה לגבי הקשר בין השניים כי ההתפרצות הראשונה והאחרונה בינתיים היתה בהריון הקודם שלי לפני כשנה וחצי). בקיצר: האם על רופא הריאות להיות מעורב בנושא? האם יש מידע לגבי קשר בין התקפים והריונות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו