התקפות אסטמה חריפות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• התקפות אסטמה חריפות
    אסתמטי מיואש
    22/11/2012

שלום דוקטור.

הנני סובל מאסתמה מגיל ילדות. ההתקפות היו מופיעות בעיקר תוך כדי מאמץ גופני ולפעמים מאלרגיות שונות או בתקופת שפעת או התקררות. לרוב ההתקפות היו נשלטות ע״י שאיפה או שתיים של ונטולין. את השירות הצבאי עשיתי בקרבי עם פרופיל 97 מאחר שלא גיליתי להם שאני סובל מאסתמה. מאז זרמו הרבה מים בניאגרה וכיום אני בן 47. במשך העשרים שנים האחרונות לא סבלתי כמעט מהתקפות. לצערי במשך שלושת החודשים האחרונים התחלתי לסבול מהתקפות חזקות מלוות בשיעול יבש שאפילו הונטולין כבר לא עוזר וכל זה ללא שום סיבה ניראית לעין. רופאת המשפחה נתנה לי מרשם למיפלוניד 200 מק״ג פעמיים ביום לשלושים יום. המיפלוניד עשה ת׳עבודה בהצלחה אולם מספר ימים לאחר שסיימתי המרשם ההתקפות חזרו.
    השאלה שלי אליכם היא לאיזה כיוון עלי לפנות על מנת להתחיל לגלות את שורש הבעייה וגם האם המיפלוניד הוא הפתרון הטוב ביותר?

תודה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפות אסטמה חריפות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/11/2012

החמרת אסתמה יכולה להיות בשל סיבות רבות, בינהם שינוי אקלים, מקום מגורים, חשיפה לגירוים אלרגיים ספציפיים לאותו חולה אסתמה וכו" . לעיתים גם לא ניתן לגלות סיבה להחרפת אסתמה. בכל מקרה קיים טיפול כרוני לצורך איזון ושליטה במחלה. החלטה על המשך טיפול היא בידיי רופא המטפל/רופא ריאות . לפי שיקול דעתם לפעמים דרושה הערכה נוספת ע"י א.א.ג/אלרגולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו