מטאכולין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מטאכולין
    עמית
    23/11/2012

שלום
    אני בן 17 והייתי בצו ראשון, מכיוון שכשהייתי בן 6 או 7 היה לי התקפי אסטמה ביקשו ממני לעבור בדיקת מטאכולין ותפקוד ריאות במאמץ. מאותו גיל לא היו לי התקפים.
    את בדיקת הריאות במאמץ עברתי בלי בעיה אבל נכשלתי במטאכולין, הרופאה אמרה שיש לי אסטמה 100% אבל שנים לא היה לי התקף..
    אני לא רוצה לחזור לצו עם זה שירד לי פרופיל ללא קרבי...
    השאלה היא האם שיש מצב שאם אני אבדק שוב התוצאות יהיו שונות?
    ואם יש מצב שהתוצאות אכן לא קשורות למציאות?

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטאכולין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות הבדיקה

עמית
    23/11/2012

תוכל להגיד לי האם התוצאות מצביעות על אסטמה רגילה או קלה?
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/11/2012

לפי בדיקה חיובית המצורפת לשאלה קיים בסיס לקביעה על התאמה לאסתמה. מין הצד השני, במידה ולא היו תסמינים נשימתיים (התקפי קוצר הנשימה) שנים ורמת כושר הינה גבוהה, לוועדה רפואית לא תהיה סיבה להוריד פרופיל . אסתמה לא פעילה במשך שנים יכולה לזכות בפרופיל 97 .
    יש לקבל מכתב המלצה עם סיכום של תוצאות הבדיקות מרופא ריאות ולהגיע לועדה רפואית שאמורה להחליט בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו