שיעול אסתמטי בהריון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול אסתמטי בהריון
    לילי
    05/01/2013

שלום, אני בשבוע 33 להריון ומזה שבועיים סובלת מהתקף שיעול ולא מצליחה להפטר ממנו. אני מאובחנת כסובלת מאסטמה בחומרה קלה שמתאפיינת בהתקפים של שיעול ללא קוצר נשימה אחת לכמה חודשים. עד ההריון רופא ריאות המליץ לי על טיפול בסימביקורט בזמן התקף בלבד 2 שאיפות פעמיים ביום למשך כ- 10 ימים. ברגע שהתחיל ההתקף הנוכחי התחלתי לקחת את המשאף. לקחתי אותו כמו שנאמר לי במשך כ- 10 ימים ללא כל הטבה ולכן הפסקתי לקחת את המשאף. אני בקושי ישנה בלילות בגלל השיעול ובימים האחרונים ההתקפים מובילים גם להקאות.
    בעבר ההתקפים לא נמשכו יותר משבוע בערך ועכשיו ניראה שזה לא הולך להסתיים בקרוב.
    מה אפשר לעשות כדי להקל על ההתקף...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול אסתמטי בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    05/01/2013

שיעול התקפי יכול להיגרם ממספר סיבות. גם בחולה אסתמה , מקור לשיעול יכול להיות זיהום בדרכי אויר, גירוים באיזור דרכי אויר עליונות (כגון נזלת כרונית או רפלוקס ושטי ש חומצות קיבה). במידה ואין הטבה של שיעול עם טיפול במשאף משולב (סימביקרט) , רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי צורך בבירור נוסף (תפקודי ריאות, בדיקת רופא א.א.ג, בדיקות דם, או בדיקות נוספות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו