הריון ואסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הריון ואסתמה
    לימור
    25/01/2013

אני מטופלת בפרדניזון במשך שנתיים בגלל אאזונופילים גבוהים בדם (בגלל דלקת ריאות וקוצר נשימה). כעת אני בתחילת הריון ולראשונה כמות האזונ' ירדה ללא הגדלת כמות הפרדניזון. האם יש לך קשר להריון?
    בדר"כ שהכמות בדם גדלה אני סובלת מקוצר נשימה ואז מגדילה את כמות הסטרואידים עד לאיזון במצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ואסתמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ואסתמה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/01/2013

שלום,

בהריון מתרחשים שינויים הורמונליים ויתכן ויש לכך השפעה. שנתיים פרדניזון בשל אאוזינופיליה בדם או אפילו עקב דלקת ריאות אאוזינופילית נשמע מוגזם. יתכן ויש לך סיבות אחרות לאוזינופיליה בדם, למשל אלרגיה כלשהי/אסתמה... כדאי לברר, מכוון שאז אין סיבה להמשיך בפרדניזון. האבחנה הספציפית חשובה במקרה זה ומשליכה על אופן הטיפול !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אלרגית וכנראה לא אסטמתית

לימור
    27/01/2013

בדקתי את עניין האלרגיה ויש לי אלרגיה קלה מאוד לעצי זית ודשא אך לדעת הפרופ' שמטפל בי זה לא גורם למצב שבו אני נמצאת. מעולם לא הייתי אסטמתית.
    מיד כשאני מתחילה עם הורדת מינון הסטרואידים האאוזונופילים בדם עולים ומתחיל קוצר נשימה ואף התקף אסטמה קשה שמצריך טיפול מיידי במיון.כעת אני במינון נמוך יחסית 7.5 מ"ג אך לא מצליחה לרדת מזה
    האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות בכדי לדעת מדוע האאוזנופילים בדם גבוהים?
    טופלתי ע"י שני רופאים שונים בכירים מאוד בהדסה ע"כ ושניהם אמרו לי שאני אהיה מטופלת שנים בות בסטרואידים.אשמח מאוד לדעת שיש אפשרויות נוספות לפתרון הבעיה שלי.המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא אלרגית וכנראה לא אסטמתית - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/02/2013

שלום,

כדאי לשמוע דעה נוספת עם כל החומר. חשוב לאתר את צילומי חזה, תפקודי ריאה, בדיקות דם, צואה וכיו"ב שהצטברו משך כל תקופת המחלה ועד היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו