אסטמה בהריון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה בהריון
    תמרה
    07/02/2013

אני בשבוע 27, ומעולם לא הייתי אסמטית.
    לפני 7 שבועות הייתי מצוננת מאוד והתחלתי לסבול משיעול טורדני. לאחר מספר בדיקות וביקורים במיון גילו שיש לי ריפלוקס. לפני כשעה הייתי אצל רופא המשפחה בגלל שיעול צפצפני שלא פסק כשלוש שעות והקשה על הנשימה-הרופא טען שאין טעם לבדוק אותי פיזית וקבע שמדובר באסטמה חריפה. הוא נתן לי מרשם לprednisone 40 mg, atrovent,symbicort.
    רציתי לדעת האם זה בסדר לקחת את התרופות האלו בהריון? האם ייתכן שהריפלוקס גרם לאסטמה להתפרץ? האם תיתכן אסטמה רק בהריון (כמו סוכרת הריון)? והכי חשוב-כיצד ניתן למנוע??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה בהריון - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2013

שלום,

רפלוקס יכול להחמיר אסתמה קיימת. אסתמה יכולה להופיע לראשונה גם בהריון. לא מקובל לאבחן אסתמה רק על רקע ציפצופים וקושי נשימתי אלא יש לבצע גם בדיקת תפקודי ריאה ורושם קליני של הרופא הבודק תוך שלילת אפשרויות אחרות. אני ממליץ שתפני ליעוץ ובדיקת רופא ריאות. הטיפול כמובן צריך להגזר מהאבחנה המדוייקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו