אסתמה או ברונכיט.?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה או ברונכיט.?
    יפעת
    07/02/2013

מיזה שבועיים אני משתעלת כנראה הצטננתי קצת. אך אין לי נזלת (הלוואי והיה..) הכל יבש וגם השיעול יבש. רופא המשפחה בדק אותי ואמר ששומע צפצופים טובים בריאות, ואמר שיש לי ברונכיט ושאלך לעשות אינהלציה אצל האחות בקופ"ח. ואחר אכנס אליו. הרגשתי הטבה משמעותית לאחר האינהלציה, הרופא בדק אותי ואומר: זהו אין צפצופים, הריאות נקיות יש לך אסתמה. אז איך אדע מה יש לי: ברונכיט או אסתמה, מה ההבדל ביניהן. נתן לי מירשם שאקח משאף שמכיל סטרואידים ואמר שאקח אותם אפילו חודשיים: סימבקור: חודש ימים פעמיים ביום ולאחר מכן אחר לפעמים ביום עוד חודש. זה לא מוגזם???? . כשאני צוחקת ממושך- אני משתעלת. כשאני מדברת בקול - אני משתעלת. ללא חום. האם מותר לי לקחת סימבקור ולאחר מכן ונטולין (משאף)? תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה או ברונכיט.?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה או ברונכיט.? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2013

שלום,

גם ברונכיטיס זהומית, בעקר וירלית יכולה לגרום לתמונה חריפה של שעול, קוצר נשימה וציפצופים כמו באסתמה. האבחנה בינהן תלוייה בסימפטומים נוספים כגון חום/תחושת חולי, ברור גורמי סיכון כגון אלרגיה אצלך או במשפחתך, בתפקודי ריאה ועוד. יש להזהר מתווית לא מוצדקת של אסתמה כמו גם מפספוס של האבחנה. מניסיוני ולצערי עושים את שני הדברים. רצוי להבדק אצל רופא ריאה במידה וקיים ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כתגובה

יפעת
    16/02/2013

ברצוני להוסיף: שאני ממשיכה לקחת את המשאף והאינהלציה לשבוע ימים עזרה לי מאד. הפסקתי לצפצף, אני לא מרגישה צפצופים. אך מה שקורה זה: שכשאני מתרגשת (מדברת בקול ובלחץ..) או צוחקת צחוק "חזק" = אני מתחילה להשתעל. אולי זה אסתמה?? האם זה יכול להמשיך חלילה כרוני?? כי זה התחיל עם צפצופים (ברונכיט) הצפצופים נגמרו, אך לעיתים משתעלת, בעיקר כשמתעוררת בבוקר מהשינה, מרגישה כאילו קור חודר לריאות ואז משתעלת לזמן קצר. וזה התחיל עם נזלת מוגלתית שמחליקה לי לתוך דרכי הנשימה התחתונות. לא יוצא לי דרך האף (סבלתי שנים מסינוסיטיס עברתי 3 פעמים ניתוח פס). אמא שלי סבלה מאסתמה כרוני = מחלת ריאות קשה ונפטרה בגיל 63, מאסתמה ולב. לפני כמה שנים עברתי בדיקת "מטרוכולין"?? במרפאת ריאות, וקבעו שיש לי אסתמה בדרגה 1. מה יש לך עתה לומר על הנ"ל?? האם אחרי שאגמור לקחת משאף לחודש - יפסק השיעול שתוקף אותי לעיתים?? תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    12/02/2013

לעיתים לא קל להבדיל בין אסתמה לברונכיטיס בנקודת זמן מסוימת. אסתמה הינה מחלה כרונית עם החמרות בחשיפה לגירוים מסוימים, בינהם גם זיהום בדרכי אויר. תסמינים וממצאים בבדיקה גופנית של ברונכיטיס חריפה יכולים להיות זהים לאסתמה, אך אחרי תקופה של מספר שבועות עד חודשים תסמינים חולפים ולא מדובר במחלה כרונית בדרך כלל . טיפול לחודש ימים בשלב הראשון הינו הגיוני . סימביקורט הינו משאף משולב - מכיל סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות ארוך טווח. טיפול זה מטפל בדלקת בדופן הסימפונות וגם מרחיב סימפונות ע"י השפעה על שריר החלק .
    ונטולין הינו מרחיב סימפונות קצר טווח, לכן אין מניעה להשתמש בו לפי הצורך באנשים מטופלים קבוע במשאף משולב (כגון, סימביקורט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו